CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zamlar, yoksulluk ve asgari ücrete değindiği grup konuşmasında demokrasi vurgusu yaptı. “Cumhuriyet'in 100. yılında güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız” diyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’ın gözlerinin içine baktığını vurguladı.

“MİLLET SANA GEREKLİ DERSİ VERECEK”

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seni Biden kurtaramaz arkadaş! Sen, senin geleceğin bu milletin elindedir. Nereye gidersen git, ne yaparsan yap, sonunda sandığı bu milletin önüne getireceksin. Millet sana gerekli dersi o sandıkta verecek. Üzülüyorum, Biden’ın gözlerinin içine bakıp heyecanlanıyorsun, ama bu millet senin gözlerine bakınca hiç heyecanlanmıyor. Bu millet demokratik kurallar içinde sandık gelince görevini yapacak. Cumhuriyet’in 100. yılında, güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.”

“ATILANLAR GERİ DÖNECEK”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, KHK ile görevinden atılanlar konusunda atacakları adımı da açık biçimde dile getirdi. Hakkında takipsizlik verilenlerin beraat edenlerin, Anayasa Mahkemesi kararıyla iade edilenlersı tamamının görevlerine iade edileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayan bürokratlara da seslendi ve bu tutumu alanları “devletin bürokrasisi içinde tutmayacağını” vurguladı.

“128 MİLYAR DOLARI UNUTMAYIZ!”

128 milyar dolar da Kılıçdaroğlu’nun gündemindeydi. Bu paradan hane başına düşen paranın nerede olduğunu soran Kılıçdaroğlu, “Çırpınıyorlar, acaba unutur muyuz diye. 128 milyar doları kul hakkını savunan kimsenin unutmaya hakkı ve yetkisi yoktur” diye konuştu. Daha önce iktidara "kara kış fonu" öneren Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin bu konudaki çalışmalarını anlattı ve üst üste yapılan zamlara dikkat çekti. Bir öneri de asgari ücret konusunda yapan Kılıçdaroğlu, “Tüm bu zamlardan sonra gıda fiyatlarındaki artış yüzde 40'ları aşacak. Asgari ücretli nasıl geçinecek?” diye sordu.