CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin TBMM’de yaptığı grup toplantısından bir bölümü sosyal medya hesabında paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Türkiye’ye hızla nefes aldırmak ve içinde bulunduğumuz bu derin krizden çıkmak için kendi özgücümüzün yanı sıra 'temiz' yabancı yatırıma ihtiyaç var. Dünyadaki güçlü teknolojik yatırımcıları ve fonları Türkiye’nin potansiyeliyle buluşturmak amacıyla bu akşam Londra’ya gidiyorum. Temiz para gelirse kirli para gider. Bu para hem halka iner, hem işsizliği bitirir, hem uyuşturucuyu sokaklarımızdan söküp atar. Sürüklendiğimiz kriz girdabının tek çözümü budur: Temiz yatırım, güçlü üretim. Bay Kemal’in Türkiye için çok büyük planları var, Kasım sonunu bekleyin.”

Kılıçdaroğlu, grup toplantısının bir bölümünü paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Kendi mafyamız yetmiyormuş gibi sonunda bunlar yabancı mafyayı da Türkiye’ye ithal ettiler. Nasıl ettiler? Kara paralarını davet ederek ettiler. Davetiye çıkardılar resmen, baronlar İstanbul’da fink atıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bir rapor yayınladı. Türkiye’de uyuşturucu raporu. Ülkemizi kuşatan, metamfetamin kullanımı son 2 yılda 5,5 kat arttı diyor. Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü. Annelerin feryatları arşı aştı. Peki çare ne? Çare temiz parayı yepyeni yatırımlarla acilen ülkemize getirmektir. Krizi temiz paralarla çözeceğiz. Önce ivedilikle kara para akışını durdurmak lazım. İstanbul’a yerleşmiş mafyanın da baronların da başını ezmek lazım. Önce ithal baronlardan, mafyadan başlayacağız. Sonra bizimkilerle de hesaplaşacağız. Ve o baronlarla boy boy poz verenleri de hapislerde çürüteceğiz. Bütün anneler size söylüyorum, bakın bu Bay Kemal’in sözüdür, bunların tamamını yapacağım. Hapiste belki albüme bakar da o eski günleri yad eder. Öyle kurumlara emir vererek de kendini kurtaramaz bu kişi. Ailelerimizi, çocuklarımızı korumak benim boynumun borcudur. Kararlıyız. Tepeden tırnağa uyuşturucu belasını söküp atacağız. Sadece hırsızlardan, yolsuzlardan ve zorbalardan değil… Aynı zamanda mafyadan, çetelerden ve kara para baronlarından da bu milleti kurtaracağız.”