Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"HARCADIĞI HER KURUŞUN HESABINI KENDİ HALKINA VEREN BİR BELEDİYE BAŞKANI"

Bir belediye başkanını dinledik. Başarılı bir belediye başkanı, her şeyden önce, önemlisi, hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul eden bir belediye başkanı. Dolayısıyla harcadığı her kuruşun hesabını kendi halkına, kendi milletine, kendi vatandaşına veren bir belediye başkanının hepimizin başının üstünde yeri vardır. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayan bir belediye başkanı, vatandaşları arasında hiçbir ayrım yapmayan bir belediye başkanı, bir evde dert varsa o dertle birlikte o dertle dertlenen bir belediye başkanı, kendi kendinin diğer metropollerle yarışabilecek düzeye getirilmesi için mücadele eden bir belediye başkanı. O belediye başkanı, Ankara'nın gözde büyükşehir belediye başkanı.

"ŞİMDİ SIRA GELDİ TÜRKİYE'YE"

Ankara'da yapılanı, İstanbul'da, Aydın'da, Adana'da, Mersin'de yapılanı, belediye başkanlarımız gönül birliği içinde çalışıyorlar, birlikte çalışıyorlar. Dikkat buyurunuz, şikayet etmiyorlar. Bütün engelleri aşıp halka hizmet ediyorlar. O nedenle bütün belediye başkanlarımızla onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Şimdi sıra geldi Türkiye'ye. Türkiye'yi de büyüteceğiz. Türkiye'de de kavgayı bitireceğiz. Türkiye'de de herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Barışık bir Türkiye'yi, büyüyen bir Türkiye'yi, güzelleşen bir Türkiye'yi, itibarı olan bir Türkiye'yi yeniden inşa edeceğiz.

"SİZ GENÇLER, 100 YILLIK CUMHURİYET'İ İKİNCİ YÜZYILDA DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAKSINIZ"

Sevgili gençler, Türkiye'nin kaderini siz değiştireceksiniz. Unutmayın, sandığa gidecek, ilk kez oy kullanacak 7,5 milyon genç var. 7,5 milyon, Mustafa Kemal'in ideallerini gerçekleştirmek için bekleyen genç. Sandık gelecek, sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız ve dünya siyaset tarihine önemli bir armağan bırakacaksınız. Bütün dünya siyaset tarihi, 'Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla sandıkta yenerek ülkeye demokrasiyi gençler getirdi' diye yazacak. Siz gençler, 100 yıllık Cumhuriyet'i ikinci yüzyılda demokrasiyle taçlandıracaksınız. Bu tacı, bu ülkede yaşayan herkes başında taşıyacaktır. Ve bu armağan, gençlerin armağanı olacaktır.