Kıdem tazminatı, esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifine karşı Meclis önünde basın açıklaması yapmak isteyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da aralarında bulunduğu DİSK üyelerine polis müdahale etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, kıdem tazminatı, esnek ve kısmi çalışmayı da içeren torba yasa teklifinin TBMM gündeminden geri çekilmesi için Meclis binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polisler DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da aralarında bulunduğu gruba müdahale ederek açıklama yapılmasına izin vermedi.

3 KONFEDERASYON ORTAK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan dün TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK, TBMM gündeminde olan torba yasa teklifinin TBMM gündeminden geri çekilmesi için ortak basın açıklaması yayımlamıştı. Üç konfederasyonun “Esnek çalışmaya dönük düzenlemeler geri çekilmelidir” başlıklı ortak açıklamasında, “Üç işçi konfederasyonu olarak işçilerin başta kıdem tazminatı ve sosyal güvenlik hakları olmak üzere Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış haklarına zarar vereceğini düşündüğümüz bu teklifin geri çekilmesini talep ediyoruz.” ifadelerine yer verilmişti.