Tutuklu KHK’lı akademisyen Nuriye Gülmen’in kız kardeşi olan ve Grup Yorum’un yapacağı halk konseri öncesi İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alınan Beyza Gülmen dün tutuklandı.

Beyza Gülmen, 17 Aralık’ta tutuklanan TAYAD üyesi (Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği) 14 kişinin serbest bırakılması için Çağlayan Adliyesi önünde yapılan basın açıklaması sırasında gözaltına alınmıştı.

Halkın Hukuk Bürosu ve Direnişler Meclisi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Beyza Gülmen sadece KHK ile işinden atılıp ve şu an 10 yıl hukuksuz bir şekilde 10 yıllı ceza alan ablası Nuriye Gülmen için değil adaletsizliğe uğrayanların yanında olduğu için tutuklandı.” denildi.

KHK’lı Nuriye Gülmen,  25 Mayıs 2022’de İstanbul 28’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Beyza Gülmen, mahkemeden sonra yaptığı açıklamada “Mahkemeden sonra hakimlerin kaçışlarını gördüm. 7 duruşmadır dosyada hiçbir şey olmadığını söyledik. Buna rağmen 10 yıl hapis cezası verdi. Bunların ne demek olduğunu biliyor musunuz? Benim ablam sahipsiz değil, bunu herkes bilsin. Bu devran dönecek.” demişti.