OHAL döneminin KHK’larıyla işinden ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi Mehmet Nasır Sönmez, yaşamını yitirmesinden üç ay sonra işine “iade” edildi.

Tekirdağ Çorlu’da lise okul müdür yardımcılığı ve Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği yaparken 7 Şubat 2017’de 686 No’lu KHK ile görevden ihraç edilen Sönmez 7 Kasım’da oturduğu apartmanın balkonunda iş yaparken 5. kattan düşerek yaşamını yitirdi. OHAL Komisyonu ise, Sönmez’in ölümünden 3 ay, görevden alınmasından ise 3 yıl sonra haksızlık yapıldığına karar vererek Sönmez’e işini iade etti.

"GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİL"

Göreve iade kararına ilişkin açıklama yapan Eğitim Sen Tekirdağ Şubesi, “Sevinemiyoruz. Sorguluyoruz. Geç gelen adalet, adalet olmuyor. Eşi atanmayan öğretmen, 10 ve 16 yaşlarında 2 çocukları var. Başından beri söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Tüm arkadaşlarımız göreve dönecek. KHK’ler gidecek, biz kazanacağız” denildi. Mücahit Karataş, Bülent Uçar, Ömer Faruk Arsoy, Gökhan Açıkkollu gibi başka kamu emekçileri de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası KHK ile görevden uzaklaştırılmış ve ölümlerinin ardından haklarında iade kararı verilerek bu dönemin adaletsizliğinin sembollerine dönüşmüşlerdi.