AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 158'inci gününde devam ediyor. 

Sabahın erken saatlerinde adliye önüne gelerek eylemlerini şehirde etkili olan sağanak yağışa rağmen sürdüren aileyi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu ziyaret etti. 

EMİNE ŞENYAŞAR: "YETER ARTIK"

MA'nın aktardığına göre, kendisini ziyaret edenlere ve çevrede toplanan yurttaşlara hitaben konuşan Emine Şenyaşar, “Benim çocuklarım ne yaptı? Bu nasıl hükümet, nasıl devlet? Bize ceza yazıyorlar. Ne yaptık da ceza yazdılar? Adalet yok. Erdoğan benim çocuklarımı kim katletti? Ben yiğitlerimi kaybettim. Ey savcı neden kayıtları ortaya çıkarmıyorsun? Yeter artık, oğlumu bırakın, evime gideyim” ifadelerini kullandı.

"BU ZULME ORTAK OLMAYIN"

Ferit Şenyaşar ise, hastanedeki saldırılara dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Olayın üzerinden 3 yıl geçti. Bu katliamları yapanlar hakkında şu ana kadar bir işlem yapılmadı. Burada sahte evraklarla bizi gözaltına alıyorsunuz. Keyfi uygulamalarla bizi gözaltına alanlar da elbet bir gün yargılanacak. Adalet istiyoruz. Karşılığında bize para cezası kesiyorlar. Yeter artık. Adalet talebimizi engellemeyin. Bu zulme ortak olmayın.”
 
Ziyarette konuşan KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sıraç Çelik, ailenin adalet talebiyle başlattığı mücadelenin yanında olduklarını söyledi. KESK’liler, konuşmaların ardından bir süre aileyle birlikte nöbet tuttu.