KESK Urfa Şubeler Platformu, kamu emekçilerinin KHK’yle ihraç edilmelerinin 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Ortak mücadele” çağrısını yineledi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Urfa Şubeler Platformu, 29 Ekim 2016 tarihinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen kamu emekçilerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Binasında yapılan açıklamayı platform adına SES Şube Eşbaşkanı Salih Karataş okudu. “Ortak mücadele” çağrısını yineleyen Karataş, barış, özgürlük ve demokratik haklar için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

MA'nın haberine göre yürüttükleri mücadeleyle sürecin takipçisi olacaklarını dile getiren Karataş, demokrasi güçleri olarak direneceklerini vurguladı. Karataş, şöyle devam etti: “Kamu emekçileri din, dil, ırk,  mezhep, cinsiyet gibi farklılıkları bir kenara bırakarak insanların sağlığı ve yaşaması içi gecesini gündüzüne katanların hukuksuz bir şekilde, kendilerini savunma hakkı tanınmadan kamu alanından ihraçlarını kabul etmeyeceğiz. Sözün bittiği değil, değerli olduğu yerden sesleniyoruz!  Ölüme karşı yaşamın yanında durmaya söz verdik, bu sözümüzü tutacağız. Barış, özgürlük ve demokratik haklarımız için mücadelemize devam edeceğiz.” KESK Şubeler Platformu, ayrıca kent merkezinde bulunan bir sosyal tesiste kahvaltıda ihraç edilen üyeleriyle bir araya geldi.