KESK Sinop Şubeler Platformu, TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerini protesto etmek istedi, ancak polis izin vermedi. KESK Dönem Sözcüsü Berker Şahin, “Açıklanan resmi enflasyon rakamları hepimize bir kez daha ‘Bu kadar da olmaz. İnsanın aklı ile bu kadar da dalga geçilmez’ dedirtmiştir” açıklamasını yaptı.

KESK Sinop Şubeler Platformu, yıllık enflasyonu yüzde 64,27 olarak açıklayan TÜİK’i protesto etmek amacıyla İtfaiye Caddesi'nden Uğur Mumcu Meydanı'na yürümek ve sonrasında basın açıklaması yapmak istedi. Ancak, polis; "Ne Memur-Sen'in satış sözleşmesi ne TÜİK'in sahte enflasyonu" pankartını açan KESK üyelerine, kaldırımdan yürümeleri için uyarıda bulundu. KESK'liler sloganlar atarak yürüyüşe devam etti. Daha sonra kaldırıma geçen konfederasyon üyeleri Uğur Mumcu Meydanı’na ulaşarak basın açıklaması yaptı.

KESK Dönem Sözcüsü Berker Şahin, burada yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“BU KADAR DA OLMAZ. İNSANIN AKLI İLE BU KADAR DA DALGA GEÇİLMEZ”

“Enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK’e göre enflasyon; aylık yüzde 1,18, altı aylık yüzde 15.4, yıllık yüzde 64.27 olmuştur. Yine TÜİK verilerine göre emekçilerin ve halkın temel harcama kalemi olan gıdada resmi enflasyon yıllık yüzde 77,87’ye, kira-konut enflasyonu ise yüzde 79.83’e ulaşmıştır. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) verilerine göre ise enflasyon aylık yüzde 5,18, yıllık yüzde 137.55 artmıştır.

Yaşanan gerçek hayata pahalılığının TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlar ile adeta bir kara delik gibi yutulmasına maalesef alıştık. Ancak açıklanan resmi enflasyon rakamları hepimize bir kez daha ‘Bu kadar da olmaz. İnsanın aklı ile bu kadar da dalga geçilmez’ dedirtmiştir.”