Antakya’daki Vakıf İşhanı’nın yıkılmasının ardından bu alanın kent meydanı ve yeşil alan olarak düzenlenmesi projesinin yaşama geçmesi için Antakya Belediyesi’nin Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne gereken tutarı ödemesi bekleniyor. 

Hatay şehir merkezinde bulunan alanın meydan ve yeşil alan olarak şehre kazandırılması için Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 10 Kasım 2021 tarihinde Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla protokol imzalamış, bu protokol kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait taşınmazın, imzaların atılmasıyla HBB ve Antakya Belediyesi’ne devredilme süreci başlamıştı. HBB, Antakya’daki fuar alanı olarak bilinen 23 bin 300 metrekarelik Saraycık Mahallesi’ndeki arsasını Vakıflar ile trampa etti. HBB, protokol gereği kendi hissesine düşen 29 milyon 430 bin lirayı Vakıflara ödeyerek, bin 268 metrekare parselin bin 7 metrekaresini mülkiyetine geçirdi. 

HBB, 8 Şubat 2022 tarihinde hissenin tapu devrini Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden aldı. Nihai protokolün taraflarından olan Antakya Belediyesi ise kendisine düşen 206/1000 metrekare hissesi için ise bugüne kadar Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne herhangi bir ödeme yapmadı. Antakya Belediyesi’nin protokole göre hissesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne nakit ödeme yaparak hissenin tapusunu alması ve buna göre ihale sürecinin başlatılması gerekiyor.