dokuz8/Uğur İSTANBULLU

Kemalpaşalı kadınlar, İsmail Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu  Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızının tarikat üyesi Kadir İstekli ile dini nikahla “evlendirilmesini” ve yaşanan çocuk istismarını protesto ettiler.

Kemalpaşa Belediyesi önünde toplanan Kemalpaşalı kadınlar,Kemalpaşa Meydanı'nda basın açıklaması yaptılar.

Basın açıklamasını Kemalpaşalı kadınlar adına Ebru Yılmaz yaptı.

 ”Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuk istismarı çocuğa yönelik istismar suçları siyasetin konusu değildir, bunlar son derece insani ve her zeminde her toplumda karşılaşabilecek durumlar diyerek istismarı olağanlaştırıyor. Biz bu istismarın münferit olmadığını, AKP iktidarının tüm kurumlarıyla çocuk istismarının suç ortağı olduğunu biliyoruz.

 Çocuğa yönelik istismarın küçüğün rızası vardır diyerek savunan Adalet Bakanı'nın olduğu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarikat ve dini vakıflarla protokol yaptığı, tarikat ve cemaatlerin siyasi iktidar tarafından sırtının sıvazlandığı bir ülkede çocuk istismarının siyasi olmadığını söyleyen Derya Yanık da iktidarın diğer kurumları gibi istismarın üstünü örtmeye çalışmaktadır.

Tarikatlar,cemaatlar çocukları istismar ederken devlet failleri koruyor. Artık yeter, susmuyoruz. Failleri korumanıza, istismarı aklamanıza ve çocukların geleceğini karartmanıza izin vermeyeceğiz. Tarikat ve cemaatler kapatılsın.Dinci,gerici suç ittifakı karşısında, eşitlik ve laiklik mücadelesini yükselteceğiz. Çürümüş erkek iktidarını yıkacağız.”