TBMM Genel Kurulu’nda bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçeleri görüşülüyor.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerine yaptığı konuşmada, devletin Kürtçe yayınlarını hatırlatarak, “AKP, Kürtçe mevlit okuyan Ali Boçanak’ı tutukladı ve Ali Boçanak hapishanede öldü. Kürtçe yayınlamak size serbest, Kürt’e yasak” diye konuştu.

Bülbül, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın cem, okçuluk, Türk kahvesi, mesir macunu ile ilgili yayınlarını göstererek, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'a hitaben şunları söyledi:

“Şimdi, Tekke ve Zaviyeler Kanunu’nda yapılan ırkçılık, tekçilik ve cehalet gibi burada da aynısı yapılmış. Okçuluk, Türk kahvesi, mesir macunu, geleneksel zeka oyunu ile benim ibadetimi niye bir araya koyuyorsunuz? Bu ne cehalettir, ne rezalettir? Böyle bir şey olabilir mi? İslam toplumunun hakkı ve hakikati olan namazı somut olmayan kültürel miras olarak UNESCO’ya söyleyebilir miyiz? Ayıptır, öğrenin. Cemdeki 12 hizmetten birisidir semah. İbadettir, namaz gibi bir ibadettir. Kilisedeki ayin gibi bir ibadettir. Sayın Kültür Bakanı, ayıp yani, bunu öğrenmek lazım, kadrolarınız bilsin.”