Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kısa süre önce yayınlanan bir genelge ile faaliyetleri federasyonlarına bağlanan petshoplar'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Yardımcı, ülke genelinde faaliyet gösteren petshopların Kasaplar Odası'na bağlandığını açıkladı. Yardımcı, petshoplar'a getirilen canlı hayvan satışı yasağının merdiven altını arttıracağına dikkat çekti.

"KEDİ KÖPEĞİN EN GÜVENLİ SATILACAĞI YER PETSHOP'LAR"

Petsholar'da kedi köpek satılmasının daha sağlıklı ve güvenli olduğunun altını çizen Yardımcı, "Zaten internetten satılan hayvan satışının önüne geçilemiyordu. Bu durumla merdiven altı satış daha da artacaktır. Petshop'lar denetleniyor. İnternet üzerinden yapılacak olan hayvan satışları nasıl denetlenecek" dedi.

Yardımcı, "Halkımızın en çok ilgi gösterdiği hayvanlardan kedi ve köpeğin petshop'larda satılmamasının ardından merdiven altı satışlar artacak. Kuş yemini marketler dahi satıyor. O zaman bu duruma standart getirilsin. Bizim küçük işletmelerimiz sürekli denetimde ve kendi veteriner hekimleri var. Kedi köpeğin en güvenli satılacağı yer petshop'lardır" diye konuştu.