BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Vali Ozan Balcı yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi, 23 Aralık’ta, “4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Yapım İşi” başlıklı ihale açtı. Açık ihale yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye verilen en düşük ve en yüksek teklifin sırasıyla 9 milyon 265 bin 265 TL ve 9 milyon 570 bin TL olduğu öğrenildi.

İdarenin 9 milyon 930 bin 393 TL harcama öngörüsü ile gerçekleştirdiği ihale, 9 milyon 265 bin 265 TL maliyetle karara bağlandı. Van Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Hicran Sönmez isimli yüklenici arasında 20 Ocak’ta sözleşme imzalandı.

PAZAR YERİNE YAPILACAK

4-6 yaş grubuna yönelik Kuran kursunun yapılacağı alanın yükleniciye tesliminin ardından inşaat işlerinin 215 gün içinde tamamlanacağı belirtildi. Kuran kursunun yapılacağı alanın, belediyeye tahsisli pazar yeri olduğu bildirildi.

***

OKULÖNCESİ EĞİTİM ATAĞI

Okulöncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde etkisini artıran Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “okulöncesi eğitim atağı” resmi veriler ile gözler önüne seriyor. 2015 yılında 554 olan 4-6 yaş Kuran kursu sayısının 2023 itibarıyla 6 bine yaklaştığı tahmin ediliyor. Çocuklara yönelik Kuran kurslarının sayısı, MEB’in anaokulu sayısını geride bırakıyor. Pedagoglar, erken yaşta dini eğitimin çocuklarda korku, kaygı ve güvensizlik gibi sonuçlara yol açabileceği gerekçesiyle 4-6 yaş Kuran kurslarında verilen eğitime karşı çıkıyor. Uzmanlar, dini eğitimin ancak 12 yaşından itibaren verilmesi görüşünde birleşiyor.