Çalışmış oldukları Kayı İnşaattan 2 yıldır hak edişlerini alamayan inşaat işçileri “Dışişleri Bakanı bize paralarımızın ödeneceği sözünü verdi. Sonuna kadar takipçisiyiz“ dedi.

İnşaat Emekçileri Sendikası’na (İnşaat Sen) bağlı Kayı İnşaat İşçileri Koordinasyonu, 2 yıldır alamadıkları maaşları alabilmek için başlatmış oldukları eylemini 13'ünci gününde sürdürüyor. Levent'te bulunan Kayı İnşaat Genel Merkezi önünde yapılan açıklamada “Kayı inşaat patronu Coşkun Yılmaz işçilerin alacaklarını vereceksin” pankartı açıldı. “Kayı işçilerinin alacağı hepimizin alacağıdır” "Kayı İnşaat borucunu öde öncelik işçilere" ve "bakanlık göreve" dövizlerinin taşındığı açıklamada sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Kayı işçisi kazanacak” sloganları atıldı.

‘ÇALIŞIRSAK TOK, ÇALIŞMAZSAK AÇIZ’

İşçilerden Abdulsamet Kete, Meclis’e bir heyet gönderdiklerini, Dışişleri Bakanlığı’ndan ödeme sözü aldıklarını ifade ederek, “Biz inşaat işçileri çalıştığımız gün tok, çalışmadığımız gün açız. Coşkun Yılmaz derhal paramızı ödesin” dedi.

‘BU SORUNU BAKANLAR ÇÖZMELİ’

Eylemlerinin 13’üncü gününde olduklarını hatırlatan işçilerden Ali Bahri Öksüz de “İlk günkü ciddiyetimizi koruyarak devam ediyoruz. Hakkımızı almadan buradan dönmeyeceğimizi herkes bilsin. Biz geçinemiyoruz. Yurtdışında Dışişleri Bakanlığı güvencesiyle iş yapan bu firmalar işçilerin hakkını yiyor. Bu süreci devletin bakanları bir an önce çözmeli” diye belirtti.

‘HAKKIMIZI ALMADAN GİTMEYECEĞİZ’

Artık dayanacak gücünün kalmadığını belirten işçi Kadir Nas, haklarını almadan İstanbul’dan gitmeyeceğini vurguladı. Nas, “Buradan para almadan gidersem, gideceğim yer Boğaz Köprüsü’dür” ifadelerini kullandı.

‘HAKKIMIZI YEDİRTMEYİZ’

Mücadelelerinin sonucunda bakanların tıkanmış olan kulaklarını açtıklarını ifade eden işçilerden Sinan Ekinci, “Dışişleri Bakanı bize paralarımızın ödeneceği sözünü verdi. Sonuna kadar takipçisiyiz. Yağmurda, soğukta eylemlerimiz sürecek, haklarımızı almadan gitmeyeceğiz” diye konuştu.
Son olarak söz alan işçi Cüneyt Işık da Litvanya’da eksi 5 derecede çalıştıklarına vurgu yaparak, haklarını işveren Coşkun Yılmaz’a yedirtmeyeceklerini vurguladı.