Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ’nin Kahramanmaraş’ta depremin yaşandığı ilk günden itibaren su iletiminin sağlanması için canla başla çalıştığını belirtti.
Asrın felaketi olarak nitelendirilen, 11 ilde can ve mal kayıplarına yol açan Kahramanmaraş merkezli büyük depremin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Ülke ve millet olarak söz konusu bölgelerde bir nebze olsun hayatın normale dönebilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Depremzedelere gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin temini için tüm Türkiye seferber olurken, kamu kurum ve kuruluşlarının bölgede alt ve üst yapıyı yeniden eski haline kavuşturabilmek için yoğun çabası devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıcı depremin hemen ardından bölgeye ulaşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, gerek arama kurtarma ekiplerine verdiği destek ile gerek altyapıyı yeniden işlevsel hale getirebilmek için yaptığı çalışmalar ile örnek teşkil etti.

SU İLETİMİ İÇİN CANLA BAŞLA MÜCADELE

Depremde zarar gören içme suyu altyapısını yeniden işlevsel hale getirebilmek için canla başla çalışan ekipler, zarar gören hatlarda kayıp kaçağı önlemek için değişik bölgelerde akustik yer mikrofonu cihazları ile tarama faaliyetlerini sürdürdü. Bu kapsamda kentin merkezi ile ilçelerdeki arızalar tek tek giderildi. Ayrıca mekanik - elektrik ekiplerince arıza tespit edilen elektrik trafoları, elektrik panoları, su pompaları onarıldı. İhtiyaç duyulan bölgelerde ise hidrofor sistemi devreye alınarak kesintisiz bir şekilde su iletimi sağlanmaya çalışıldı. Diğer yandan içme suyu terfi merkezlerindeki santrifüj pompaların bakım, onarım ve tamiratları yapılarak sistem çalışır duruma getirildi. 

KONTEYNER KENTLERE YENİ HATLAR ÇEKİLDİ

Kent genelinde yürütülen bakım onarım çalışmalarının yanı sıra belirli bölgelerde kurulan konteyner kentlere ise su iletimini sağlamak için yeni hatlar çekilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. 

“BİRLİK BERABERLİK İLE AŞACAĞIZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ ekiplerinin bölgede 7/24 esasına göre çalıştıklarını belirterek, özelikle su iletimi konusunda ortaya koyulan mücadelenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Ülke ve millet olarak bu zor günlerden birlik, beraberlik ile çıkacaklarını belirten Başkan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Günlerdir ülke olarak hepimiz aynı acıyı yüreğimizde hissediyoruz. Rabbim inşallah kimseye bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Yaralarımızı hep birlikte sarmaya çalışıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Hâlâ da devam ediyoruz. KASKİ’miz de ilk andan itibaren altyapıyı işlevsel hale getirebilmek için çok yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Gerçekten çok zor şartlarda çalışıyorlar. Sıkıntı yaşanan yerlerde bölge sorumlusu ekiplerimiz ile koordineli bir şekilde hareket edilerek mağduriyet önleniyor. Belirttiğimiz gibi altyapı ile ilgili her hangi bir sorun kalmayana dek çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu vesile ile bir kez daha vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.”