İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge uyarınca Kartepe’de görev yapan öğrenci servisleri belirli aralıklarla denetleniyor. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri konulu genelge uyarınca 80 aracın denetimleri yapıldı.KOCAELİ (İGFA) - İçişleri Bakanlığı’nın  2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri konulu genelgesi uyarınca öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde okullarına gitmeleri için Kartepe’de 80 öğrenci servisi aracının denetimleri titizlikle yapıldı.

Kartepe Kent Çarşı’ında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Denetim, Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri araçlarla ilgili olarak SRC, psikoteknik, UKOME belgeleri, güzergah izin belgeleri, mesleki eğitim, araç muayenesi, kapasite, sınıflandırma, personel yeterlilik belgeleri olmak üzere bir çok konuda denetimler yapıldı.

Yapılan denetimler hakkında Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı “Koordineli olarak öğrencimizin denetimlerini tamamladık. Bakanlık tarafından belirlenen konular üzerinde yapılan denetimlerde öğrencilerimizin huzur ve güvenli bir şekilde eğitim hayatlarına devam etmeleri hedeflenmektedir. Servis araçlarının denetimleri periyodik olarak devam edecektir. Hemşehrilerimiz yaşanabilecek olası sorunlarda bizimle veya diğer kurumlarla irtibata geçebilirler” açıklamasında bulundu.