Kartal Belediyesi, 10 ilde can ve mal kaybına neden olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına destek olmak amacıyla bölgeye arama kurtarma ekiplerini göndermişti.

18 arama-kurtarma personeli, 10 arama-kurtarma gönüllüsü, tam donanımlı 2 arama-kurtarma aracı, 1 lojistik araç ve 1 ikram aracı ile bölgede görev yapıyor. Arama kurtarma faaliyetlerine devam eden ekipler de Hatay İskenderun’daki Mustafa Kemal Mahallesi’nde 40, 46 ve 15 yaşında üç erkeği ve 62 yaşında bir kadını enkazdan sağ kurtarmayı başardı.

“DUALARIMIZ VE KALBİMİZ DEPREMDEN ETKİLENEN VATANDAŞLARIMIZLA”

Konuya ilişkin açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Kurtarılan her can bize bir nebze olsun moral ve güç veriyor. Hatay İskenderun’daki Mustafa Kemal Mahallesi’nde, Sivil Savunma Uzmanlığımıza bağlı arama kurtarma ekiplerimiz, 15 yaşındaki Kadir kardeşimizi, 40 ve 46 yaşında iki erkek ile 62 yaşındaki Nurdan Teyzemizi kurtardı. Ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dualarımız ve kalbimiz depremden etkilenen vatandaşlarımızla” dedi.