Kartal Belediyesi tarafından 12 yıldır her ayın ilk cumartesi günü yapılan ve muhtarların mahallerindeki sorunları yerel yöneticilere direkt olarak iletebilmelerini sağlayan Muhtarlar Toplantısı, 153’üncü kez düzenlendi. İlçe sorunlarının hızlı tespiti ve çözümü için Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in başkanlığında Kartal Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve ilçenin 20 mahallesinden muhtarlar katıldı.

2022 Aralık ayı oturumunun açılış konuşmasını yapan Başkan Yüksel, Kartal’ın sorunlarını en iyi şekilde değerlendirip çözmeyi ve hizmete devam etmeyi arzu ettiklerini söyledi. Yüksel, aralık ayına ve dolaysıyla 2022’nin son ayına geldiklerini, bu nedenle kış ve kar hazırlıklarının da başladığını aktardı. 

Muhtarlar ile paylaşmak istedikleri ‘Beslenme Çantası’ adlı bir proje olduğunu da sözlerine ekleyen Yüksel, projeye ilişkin şöyle konuştu:

“MAĞDUR ÇOCUKLARIMIZLA GIDAYI BULUŞTURMAK İSTİYORUZ”

“‘Beslenme Çantası’ projesini uygulamaya çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak bizden sosyal yardım alan ailelerin çocukları ile ilgili hayata geçirmeyi planladığımız bir projeydi. Ama yine projenin, sosyal yardım almayıp da ilkokula giden, okula giderken bir beslenme çantasını toparlayamayan öğrencileri de kapsamasını istedik. Her gün sağlıklı bir şekilde beslenme çantası hazırlayamayan öğrencileri bulmaya çalışacağız. Burada en büyük paylaşım öğretmenler ve müdürler arasında olacak, ancak sonra en büyük paylaşım siz muhtarlarımız ile olacak. Burada çok büyük bir açılmadan bahsetmiyoruz, çünkü Kartal’da sadece ilkokulda 30 bin öğrencimiz var. Ortaokul ve liseleri kattığınızda 70 bini aşan sayılar ortaya çıkabiliyor. Burada en büyük amacımız gerçekten boş beslenme çantası ile okula giden çocuğu bulup yardım edebilmek. Bu yardımın teslimatı okulda olmayacak, belki belirlediğimiz bir noktada teslim edilecek. Çocuk bile haberdar olmayacak bu süreçten ve logo, isim gibi şeyler de olmayacak. Böylece mağdur çocuklarımızla gıdayı buluşturmak istiyoruz.”

Konuşmasının devamında toplantı için tüm muhtarlara teşekkür eden Başkan Yüksel, Etap 1 ve Etap 2 ile ilgili planların üç gün önce onaylandığını, ancak yerel yönetim olarak birkaç noktada eksik bulduklarını paylaştı. Yüksel, konuya ilişkin, “Biz, Kartal’a bir çarşı armağan etmek istiyoruz. Kartal’ın çarşı problemini çözmek istiyoruz. Oraya gıdadan alışverişe çeşitli markalar gelmiş olsun. Pendik’e, Maltepe’ye Kadıköy’e gitmeyelim; Kartal’ın merkezinde, meydanında bu dönüşümü sağlayalım. Yükselen binaların altında açık çarşı meydana gelsin, herkes aradığını bu çarşıda bulsun. Ankara Caddesi’nde olmayan veya talep edilen restoranlardan, giyime akla gelebilecek bütün ihtiyaçlarımızı burada çözelim” dedi. 

Planın içinde iki caminin yer aldığını da belirten Başkan Yüksel, sözlerine şöyle devam etti:

“İKİ TEKNİK KONU DIŞINDA İNCELEMEMİZ DEVAM EDİYOR”

“Binaların dönüşümünde çarşıyı ortaya çıkarmakla alakalı çalışmayı biz arzuluyoruz. Dolayısıyla çarşı fonksiyonunun etkilememesi için camimizi yan tarafa alıp tamamını çarşı olarak hayata geçirmekle ilgili yine müzakeremizi yapacağız. Kartal’daki arkadaşlarımızın da birçoğu bizimle aynı düşünüyor. Belki orada bakanlıkta onayı yapan arkadaşlara fikirler iletilmiştir; yeri bilmedikleri, görmedikleri için belki de anlamamışlardır. Hatta biz kendimiz bizzat beş altı tane cami yeri önerdik. Çarşı fonksiyonunu bozmadan mesela bir tanesini sahilde önerdik. Bu konuyu da müzakere eder, bir sonuca bağlarız. Çünkü orada yaşayan komşularımızın da başka başka talepleri var. Hemen akabinde orada yaşayan komşularımız geldi. Bu söylediğim iki teknik konu dışında da incelememiz devam ediyor.”

Yüksel’in ardından muhtarlar da mahalleleri ile alakalı sorun ve taleplerini tek tek söz alarak iletti. İlgili başkan yardımcılarının not alarak bilgi verdiği toplantının sonunda Yüksel, sorun ve taleplerin çözümü için en hızlı şekilde harekete geçileceğini söyledi.