Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçenin iki farklı mahallesinde düzenlenen konser ve tiyatro etkinlikleriyle yurttaşlar, kültür ve sanat dolu bir hafta sonu geçirme fırsatı yakaladı.

Kartal’da, hafta sonu kültür sanat etkinlikleri Atilla Yelken yönetimindeki koro konseri ile başlayıp ‘Astrotürkler Geliyor’ isimli oyunla devam etti. 

Belediye’nin Soğanlık Kültür Merkezi’nde düzenlediği konsere ilgi yoğun oldu. Yelken yönetimindeki koro, eserleri tüm salonla birlikte söyledi. 50 yılı aşkın süredir sanat hayatına devam eden ve nostaljik pop müziğin duayen isimlerinden olan Atilla Yelken, dinleyiciden beğeni topladı. Koroda yer alan down sendromlu Kaan ve yine koro üyesi olan annesi Meral Atay ise Barış Manço’nun sevilen eseri ‘Anlıyorsun Değil mi’ şarkısını birlikte seslendirdi. Konserin sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen sahneye çıktı. Türkmen, usta sanatçıya gece için teşekkür ederek sanatçıya kartal heykelciği takdim etti.

‘ASTROTÜRKLER’ KARTAL’A GELDİ

Hafta sonunun ikinci kültür sanat etkinliği ise ‘Astrotürkler Geliyor’ isimli tiyatro oyunu oldu. Çiğdem Tunç Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği oyun, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde oynandı. Hafta sonunu tiyatroyla değerlendirmek isteyen Kartallı sanatseverler, oyunu kahkahalar eşliğinde izledi. Oyunun sonunda Kartal Belediyesi tarafından Çiğdem Tunç’a kartal heykelciği takdim edildi.