Alevi Vakıfları Federasyonu 2. Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a yönelik saldırıyla ilgili toplam 9 kişi gözaltına alındı. Emniyetten yapılan açıklamaya göre; saldırının azmettiricisi olduğu iddia edilen N.D.'nin Sarıtaş’la aynı dernekte yönetici olduğu, saldırıyı gerçekleştiren iki kişiden biri olan S.G. isimli şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği bildirildi.

Selami Sarıtaş'a yönelik saldırı, 5 Ağustos'ta Kartal’ın Orhantepe mahallesinde yaşandı. İddiaya göre; Sarıtaş, 21:30 sıralarında otomobiliyle evine dönüyordu. Evine yaklaştığı sırada yanına motosikletli 2 kişi yaklaştı. Adres sorma bahanesiyle Sarıtaş'a yaklaşan şüpheliler, Kartal Cemevi Başkanı'nı darp etmeye başladı. Direksiyon başında olan Sarıtaş, saldırganlardan kurtulmak için gaza bastı. Hareket eden araç, kontrolden çıkarak çöp konteynerine çarptı. Sarıtaş'ın oğlu sesler üzerine evden çıkarak babasının yardımına koşunca saldırganlar kaçtı. Olayın ardındın İstanbul Emniyeti çalışma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü, özel bir ekip kurdu. Kameralar incelendi, saldırganlar görüntülerden tespit edildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamaya göre; konuyla ilgili başlatılan incelemede, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin S.G. ile A.Y. olduğu tespit edildi. Şüphelilerden A.Y.’yi gözaltına alan polis, şüphelinin ifadesine başvurdu. A.Y.’nin verdiği ifadenin ardından soruşturmayı derinleştiren polis, saldırıyı Sarıtaş’la aynı derneğe üye olan ve aralarında husumet bulunduğu belirtilen N.D.’nin azmettirdiğini belirledi. Polisin tespitlerine göre; N.D., Sarıtaş’a saldırı düzenlenmesi için M.D. (41) isimli kişiden yardım istedi. Bunun üzerine M.D., M.F. isimli kişiye giderek konuyu anlattı. M.F., M.D.’nin isteği üzerine S.G. ve A.Y.’ye saldırı talimatı verdi.

Polis ekipleri, yapılan soruşturma ve incelemelerin ardından azmettirici olduğu iddia edilen N.D. ile birlikte yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen M.D., M.F., B.S. (35), B.E. (32), E.Y. (36), S.A. (36) ve R.O.İ.’yi (39) gözaltına aldı. Saldırıyı gerçekleştiren diğer şüpheli S.G.’nin yakalanması için çalışmaların ise devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, saldırının azmettiricisi olduğu belirtilen N.D.'nin dışındaki şüphelilerin toplam 73 suç kaydı olduğu bildirildi.