Kartal’da Ramazan ayı boyunca devam edecek inanç turuna bu kez Atalar Mahallesi sakinleri katıldı. Toplam beş otobüs ile mahalle muhtarlığının önünden hareket eden Kartallıların ilk durağı Beykoz’da bulunan Yuşa Hazretleri Tepesi oldu. Burada Hz. Yuşa’nın Türbesi’ni ziyaret ederek dua eden yurttaşlar, daha sonra Fatih’te bulunan Hırka-i Şerif Cami’ne gitti. Ramazan ayının ilk cuma günü ziyarete açılan ve Hz. Muhammed’in kutsal emanetlerinin ziyaret edilebildiği camide yaklaşık bir saat kalarak ibadet eden mahalle sakinleri daha sonra Eyüp’te bulunan Eyüp Sultan Türbesi ve Cami’sini ziyaret etti. Burada da öğle namazını kılan yurttaşlar, rehberler eşliğinde Eyüp Sultan'da bulunan külliye, imarethane ile din ve devlet büyüklerinin mezarlarını ziyaret etti. 

Kartal Belediyesi Komşu İletişim Merkezi tarafından düzenlenen inanç turuna katılan tüm yurttaşlara içinde eşarp, Yasin-i şerif ve tesbih bulunan set hediye edildi. Rehberler eşliğinde gezilen kutsal mekanların özelliklerinin ve hikayelerinin anlattığı inanç turlarında, yurttaşlar yapılan hizmet için Kartal Belediyesi’ne teşekkür etti.

Ramazan ayı boyunca düzenlenecek inanç turları kapsamında Kartal’ın diğer mahallelerinde oturanlar için de Kartal Belediyesi cami ve türbe ziyaretleri düzenlemeye devam edecek. Ziyaretlere katılmak isteyenler, Kartal Belediyesi’nin www.kartal.bel.tr adresinden bulunan ön kayıt formunu doldurarak gezilere katılabilecek.