Yaz aylarını fırsat bilen Kartal Belediyesi, ilçenin tüm mahallelerinde asfalt serim çalışmalarını eş zamanlı yürütüyor. Ekipler, çalışmalarını, Komşu İletişim Merkezi (KİMER) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nde (CİMER), vatandaşlar tarafından oluşturulan talepler doğrultusunda gerçekleştiriyor.

İlçenin hızlı, rahat ve konforlu bir ulaşım ağına kavuşabilmesi amacı ile devam eden asfalt serim çalışmaları son olarak kentin 5 noktasında daha tamamlandı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği asfalt çalışmaları kapsamında son olarak; Dipçik, Şirince, Vefakâr ve Arefe Sokak ile Kubilay Caddesi’nde yaklaşık 4 bin ton asfalt serim çalışması gerçekleştirildi.

Ekipler, asfalt çalışmalarını en kısa sürede tamamlayabilmek için gece mesaisi yapıyor. 

SADECE 2021 YILINDA 100 BİN TON ASFALT SERİMİ YAPILDI

Öte yandan, sadece 2021 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile beraber gerçekleştirilen ortak çalışmalar kapsamında, Kartal’ın tüm mahallelerinde 100 bin tona yakın asfalt çalışması yapıldı. 2022 yılında ise sadece Kartal Belediyesi tarafından 40 bin ton asfalt serim çalışması yapılması hedefleniyor. İBB ile ortak gerçekleşen çalışmalar sayesinde bu sayının 2022 yılında da daha da artması bekleniyor.

“GÖREVE GELMEDEN ÖNCE VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTUYORUZ”

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal’da son 30 yılın en büyük asfalt serim çalışmalarından birini gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Göreve gelmeden önce verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz, Kartal’da adeta bir asfalt seferberliği gerçekleştiriyor. Gecesini gündüzüne katan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Belirlenen program kapsamında, Kartal’ın 20 mahallesinde asfalt serim çalışmamıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.