Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda ilçede beklenen kar yağışı için Başkan Gökhan Yüksel öncülüğünde ilgili başkan yardımcıları ve birim müdürleri, Sivil Savunma Uzmanlığı bünyesinde bulunan salonda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıya; Başkan Gökhan Yüksel, başkan yardımcıları, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Destek Hizmetleri, Park ve Bahçeler, Sivil Savunma, Veteriner İşleri, Sosyal Yardım İşleri, Yapı Kontrol, Zabıta, Basın Yayın birimlerinin müdürleri ile Sosyal Medya ve Komşu İletişim Merkezi’nin temsilcileri katıldı.

Toplantıda birim müdürlükleri, Başkan Yüksel ile tespit edilen olumsuzluklara yönelik anında ve ortak müdahale yürütmek için tamamladıkları çalışmalarını paylaştı. Kar yağışının yoğun olarak beklendiği günler için yapılan program doğrultusunda ilgili müdürlükler tarafından 550 personel görevlendirildi.

Kartal’ın özellikle E-5 üstü riskli noktalarında 12 saatlik, iki vardiya halinde çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı. Kar küreme ve tuzlama ekipleri ise yağış esnasında kapanma riski olan yollarda 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gün boyu hastanelerin, sağlık ocaklarının, nöbetçi eczanelerin, muhtarlıkların ve tüm dini ibadethaneler ile okul içleri ve giriş noktalarına tuz dökülecek. 

85 ARAÇ SAHADA OLACAK 

5 tuzlama aracı, 2 greyder, 8 kepçe, 3 kepçe küreme aracı, 2 küçük kar küreme aracı, 6 tanker, 10 tuz taşıma kamyonu, 20 elle tuzlama transit aracı, 2 bobcat, 1CX1 (küçük kepçe), 2 paletli loader, 2 lastikli loader, 4 ambulans, 7 mobil ikram aracı, 5 hizmet aracı 4x4 ranger, 5 arama kurtarma aracı ve 1 trafik çekici aracı olmak üzere toplam 85 araç, ulaşımın aksamaması ve yurttaşların zorluk yaşamaması için sahaya çıkacak. 6 solüsyon aracı ise buzlanmaya erken müdahale etmek amacı ile görev başında olacak. 

Yurttaşların soğuktan etkilenmemesi amacıyla Kartal Köprüsü’nün bulunduğu metro girişinde Kartal Belediyesi’nin sıcak çorba ikramları da başladı.