İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda, "Alevi olması benim açımdan bir engel değil, ama Türkiye'deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye'nin yüzde 65'i yüzde 70'i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır" demişti.

Bu sözlerin ardından Oral partisinin disiplin kuruluna sevk edilirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Bizlerin yapmasını kesinlikle tasvip etmiyorum. SAyın Kılıçdaroğlu ve Alevilerden özür diliyorum" sözleriyle Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür dilemişti.

"AYRIŞTIRICI VE ÖTEKİLEŞTİRİCİ"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da konuşmasında yer verdiği tartışmaya ilişkin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da bir açıklama yaptı. Karamollaoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi vatandaşlarımıza yönelik sarf edilen ayrıştırıcı ve ötekileştirici ifadelerden dolayı üzüntümü belirtmek isterim. Yöneticide aranan vasıf mezhep değil, dürüstlük, adalet, ehliyet ve liyakat olmalıdır. Aday belirleme kriterlerinde liyakatin değil de ırkın veya mezhebin aranması, ülkemize, insanımıza ve geleceğimize yapılabilecek en büyük kötülüktür" ifadelerini kullandı.