ltılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı henüz belli olmazken, dikkatler İYİ Parti'nin ev sahipliğinde 26 Ocak Perşembe günü yapılacak toplantıya odaklandı. Habertürk'ten Sevilay Yılman'ın sorularını yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Biz bugüne kadar aday konusunu hiç konuşmamıştık. Ve daha önce hiç gündemimize almadığımız cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu bu toplantıda konuşulacak ve toplantı öncesi ziyaretlerimde diğer liderlere bunu ben teklif ettim. Artık Cumhurbaşkanlığı adayı konusunu konuşacağız. Bu toplantı itibarıyla aday konusunu konuşmaya başlayacağız" dedi.

Akşener'in bu açıklaması üzerine gazetecilerin görüşünü sorduğu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şu açıklamada bulundu: "30 Ocak'ta sadece iktidara gelindiğinde yürürlüğe konulacak politikalar görüşülecek. Onlar deklare edilecek. Yani adayla ilgili açıklama 30 Ocak'ta olmayacak ama önümüzde yapacağımız toplantıda (26 Ocak) böyle bir karar alınırsa o farklı. O zaman olabilir" dedi.

'SEÇİLEBİLİR OLMA İHTİMALİ YÜKSEK OLACAK'

Karamollaoğlu, "Saadet Partisinin aday kriteri nelerdir?" sorusuna ise, "Bugüne kadar yapılan çalışmalarda ortaya konulan politikalara uyum sağlaması gerekecek. Tabii herkes aynı şeyi söylüyor. Seçilebilir olma ihtimali yüksek olacak" cevabını verdi.

"HDP ile ilgili bir görüşme oldu mu?" sorusuna ise Karamollaoğlu, "Bizim gündemimizde hiçbir zaman HDP ile ilgili bir görüşme olmadı" yanıtını verdi.

Temel Karamollaoğlu, "İlk turda sonucun çıkmasını bekliyor musunuz? sorusu üzerine de "Aslında bekliyoruz. Anketlerde öyle bir ihtimal güçlü olarak gözüküyor. Ama yüzde 100 bir şey söylemek mümkün değil" ifadelerini kullandı.