Yenimahalle’deki Sorgun Caddesi üzerinde bulunan müstakil evinde yalnız yaşayan Adem Gündüz’ün (50) evine son bir yılda beş kez hırsız girdi. Kardeşlerinin yardımı ile aldığı televizyon, laptop gibi değerli eşyaların çalındığını iddia eden Gündüz, işsiz olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

"KOMŞULARIM TELEFON AÇTI AMA BANA ŞAHİTLİK YAPMIYOR"

Adem Gündüz, şunları söyledi:

"Dün akşam saat 23:00 sıralarında emniyeti aradım, şahsın buralarda gezdiğini komşularım söyledi. Buraya hırsızlığa girdi ve benim değerli eşyalarımı aldı. Televizyonumu aldı, bilgisayarımı aldı, hiçbir şey kalmadı. Ben şikayetçi olduğunda komşularım bana şahitlik yapmıyor, çünkü şahıs madde bağımlısı, kendilerine zarar vermesinden korkuyorlar. Bu mahallede herkesin evini soyan kişi aynı şahıs. Huzurevinde çalışıyor kardeşim, hasta götürmek için Esentepe’deydim. Buraya gelirken evimi korumak için kendi imkanlarımla çektiğim duvarın yıkıldığını ve mutfağın camının kırıldığını gördüm. Değerli eşyalarımı alıp götürmüş.”

"POLİS GELİYOR, 'KAMERA TAKTIR' DİYOR"

Ben bir iş yapmıyorum, kardeşlerim bakıyor bana. Ayda bir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 850 lira para alıyorum, onu da yeni almaya başladım. Kardeşlerim olmasa bitmiş durumdayım. Son bir yılda 4-5 defa evime girdi.  Polis geliyor, 'Kamera taktır' diyor, 'cama demir taktır' diyor. Benim durumum yok ki nasıl kamera taktırayım. Zaten kardeşlerim yardımcı oluyor. Daha önce bu camlara tahta taktım. Aile Sosyal Hizmetler’in verdiği 850 lira ile nasıl demir taktırayım camlara, nasıl kamera taktırayım? Bir yerden gelirim yok. LCD televizyonumu aldılar, iki tane bilgisayarımı çaldı. Onu da polis kardeşim almıştı."