Kanada Kraliyet Polisi, yetişkin beyaz bir erkeğin yerel saatle 06.00'da silahlı saldırıda 2 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaraladığını yaraladığını açıkladı. İsmi açıklanmayan ve olaydan sonra gözaltına alındığı söylenen saldırgan da olay sırasında yaşamını yitirdi.

Olay henüz yeniyken, Kanada Kraliyet Polisi yetkilileri kaç kişinin öldüğü sorusuna" birçok" cevabını vermişti. Saldırgan, birkaç kilometre arayla farklı suç mahallerinde sokaklarda yaşayan evsizleri hedefine aldı.

ÇATIŞMA İZLERİ

Saldırıdan sonra polis suç mahalini kontrol altına aldı ve halktan evden çıkmamalarını istedi. Bu arada, şehir merkezindeki bir alışveriş merkezinin otoparkında, en az dokuz kurşun deliği olan siyah bir polis aracı tespit edildi.

kanadasald

PAPA DA KANADA'DA

Sabah gerçekleşen olay nedeniyle, Kanada'yı ziyaret eden Papa Francis için güvenlik önlemleri artırıldı. Papa'nın halka açık programları, 1 saatle sınırlandırıldı. Papa'nın katıldığı programlara, daha önceden belirlenen yerli liderleri ve hayattaki yatılı kilise okulu mağdurları dışında kimse dahil edilmiyor.