Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, kredi faiz oranlarında 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirime gitti. Kamu bankaları konut kredileri faiz oranlarında 1 milyon lira, altı tutarlarda yüzde 1.29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1.34 faiz oranları uygulayacak.

"200 BAZ PUAN İNDİRİM YAPILDI"

Üç kamu bankasından yapılan ortak açıklamada, “22 Ekim itibarıyla kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapılmıştır” denildi. Açıklamaya göre kurumsal kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar indirim yapıldı.

"KONUT KREDİSİ 1 MİLYON TL ALTI TUTARLARINDA 1.29 FAİZ"

Ayrıca üç kamu bankası da yarından geçerli olmak üzere konut kredileri faiz oranlarında da indirime gitti. Açıklamaya göre konut kredisi 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1.29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise yüzde 1.34 faiz oranları uygulanmaya başlanacak.

REUTERS FAİZ İNDİRİMİNİ YAZMIŞTI

Reuters’da dün yayımlanan bir haberde Merkez Bankası’nın geçen hafta yaptığı ve beklenenin oldukça üzerinde olan 200 baz puanlık faiz indiriminin ardından, kamu bankalarının bugün kredi faiz oranlarını 200 baz puan civarında indirmesi beklendiği belirtilmişti.