Kahramanmaraş’ta Suriyeli geçici koruma statüsündeki binlerce sığınmacının yaşadığı kampta gece saatlerinde yaşanan gerginliğe polis TOMA’larla müdahale etti. Valiliğin açıklamasına göre Geçici Barınma Merkezi’ne alınan Suriyeliler arasında önce tartışma ardından da “huzursuzluk” çıktı.

 Sığınmacılar kampın bir bölümüde yangın çıkardı. Kahramanmaraş Valiliği olayın bir tartışma sonucu yaşandığını belirterek, "Tartışma sonrası huzursuzluk çıkmış, akabinde kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır" açıklamasında bulundu. 

TOMA'LARLA MÜDAHALE

Olay Kahramanmaraş'a 25 kilometre uzaklıktaki Kapuçam Bölgesi'nde bulunan kampta yaşandı. Geçici iskana tabi tutulan Suriyeliler, saat 21.00 sıralarında eyleme başladı. Ağızları ve yüzleri kapalı bir grup  Suriyeli mülteci tekbir getirip yangın çıkardı. Olaylara Çevik Kuvvet Polisi, TOMA'lar ile müdahale ederek, göstericileri tazyikli su ile dağıttı.

Olaylar sırasında kampın tel örgülerini yıkan bazı Suriyeliler'in kamp dışına çıktıkları iddia edildi.

VALİLİK AÇIKLAMASI: TARTIŞMA SONRASI HUZURSUZLUK

Olayların ardından saat 00:30 sıralarında Kahramanmaraş Valiliği tarafından resmi bir açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar belirtildi:

Haziran ayı itibariyle Suriyelilerin yeni geçici koruma başvurularının gerekli tahkikat ve mülakatlarının yapılarak Geçici Barınma Merkezleri’ne alınması uygulanmasına başlanmıştır. Bu minvalde Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezine alınan bir grup Suriyelinin arasında bugün saat 21:00 sıralarında tartışma sonrası huzursuzluk çıkmış, akabinde kolluk birimlerimiz gerekli müdahaleyi yapmış ve sükunet sağlanmıştır. Önemli bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.