KAGİDER'den yapılan açıklamada, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili genel seçimleri öncesi dernek üyesi 7 kadın girişimcinin farklı partilerden milletvekili aday adayı olduğu bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KAGİDER Başkanı Emine Erdem, Türkiye'nin, nüfusunun yarısını oluşturan kadınların enerjisinden ve potansiyelinden yararlanmadıkça sorunlarını çözemeyeceğini belirtti.

Türkiye'nin zor koşullar altında son derece kritik bir seçime doğru ilerlediğini aktaran Erdem, şu değerlendirmelerde bulundu:

"KAGİDER olarak bu dönemde tüm siyasi partilerin ve adayların seçimi nasıl kazanacaklarından daha fazla, seçimden sonra ne yapacaklarını ve ülkeyi sıkıntılardan çıkartıp geleceğe taşıyacak politikaları nasıl hazırlayıp hayata geçireceklerini düşünmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu politikaların merkezinde ülkemizin en dinamik unsurlarının başında gelen ve Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınma yolunda ilerlemesine en büyük katkıyı yapma potansiyeline sahip olan kadınlar yer almalıdır."

- "Kadınlar seçilebilecekleri sıralardan aday gösterilmeli"

Emine Erdem, ekonomi ve sosyal yaşamın yanında siyaset alanında da kadınların ağırlığının artmasının ve erkeklerle eşit ağırlıkta temsil edilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Bu nedenle KAGİDER olarak, tüm siyasi partilere milletvekili aday adaylığına başvuran kadınları iyi değerlendirmeye ve onları mümkün olduğunca seçilebilecekleri bölgelerden aday göstermeye çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerindeki kadın sayısının artırılması ve bu adayların seçilebilecek sıralara konulması gerektiğini belirten Erdem, böylece TBMM'deki kadın milletvekili sayısının artacağını ve toplumsal cinsiyet açısından daha dengeli bir tablonun ortaya çıkacağını kaydetti.