Haber: Fatoş Erdoğan

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki hapis cezası ve siyasi yasak kararına karşı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrı yaptığı milletvekilleri ve partililer, İl Başkanlığı önünde toplandı.

Kaftancıoğlu'nun ardından partinin il başkanlığı önüne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da geldi.

"İSTANBUL SEÇİMLERİNİN ÖCÜ ALINIYOR"

Çok sayıda yurttaşın da destek için gittiği il binası önünde dokuz8HABER'e konuşan CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, "Bu, hukuk üzerinden bir siyasal mühendislik çalışmasıdır" dedi.

CHP Milletvekili Onursal Adıgüzel "Bu, İstanbul'u kaybedenlerin öç alma çabasıdır" derken, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu "Bu karar, AKP'nin siyasi çaresizliğinin sonucu" diye konuştu.

"Kararın hukuki hiçbir tarafı yok; Yargıtay Saray'ın sesi olmuştur" diyen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır mücadelenin süreceğini vurguladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da, "İl Başkanımızı siyaseten devre dışı bırakmak istiyorlar" diye konuştu.

"MİLLETİN SESİ MİTİNGİ İSTANBUL'A YAPILACAK"

İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı konuşmada 21 Mayıs'taki Milletin Sesi mitinginin Bursa'dan İstanbul'a kaydırıldığını da açıklayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor. Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. İnsanların özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. Erdoğan bir göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyi gideceğini bu zulmün son bulacağını huzur ve sukunetin bu ülkeye geri geleceğini biliyoruz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın biz omuz omuza olacağız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Canan nezdinde vücut bulan halkın iradesi senden büyüktür. Canan bizimdir, herkes duysun. Hiç endişe etmeyin zalimin zulmü karşısında hiç geri adım atmayacağız. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek." 


kaftancıoğlu-chp-il (5)kaftancıoğlu-chp-il (4)kaftancıoğlu-chp-il (3)kaftancıoğlu-chp-il (2)