CHP'li vekil Turan Aydoğan İstanbul mitingine ilişkin bilgileri verdi. Aydoğan, Kaftancıoğlu'na ilişkin verilen kararların da siyasi kararlar olduğunu söyledi. 

Aydoğan şunları söyledi:

MALTEPE MİTİNGİNE HAZIRIZ

"21 Mayıs'ta Maltepe'de mitingimizi yapacağız. Örgülerimizin tamamı hazır. Herkesi bu mitinge bekliyoruz. 

Hukukun en büyük ayıplı kararlarından biri Gezi, Çarşı ve Kavala davalarının birleştirilmesiydi. Hukuk tarihinde görülmemiş bir karar verildi. Canan Kaftancıoğlu dosyası hukuk simgelenerek bugüne kadar gelmiş bir davadır. Kaftancıoğlu'nun Tweetleri 10 yıl önce atılmış Tweetler ama o dönem herhangi bir soruşturma açılmamış. Bu Tweetlerle birlikte emniyetin belgeleri dosyaya girmiş oluyor. Bu Tweetler hakkında soruşturma ve davalar ise 2019'da açılıyor. Davalar hızlı olmalı ama sağlıksız olmamalı. Kaftancıoğlu'na verilen cezalar 10 yıla kadar veriliyor. Bu kararın 23 haziranda verilmesi hukukun tamamen siyasetin bir aparatı olduğunu gösteriyor. Hukukun ne kadar siyasallaştığını gösteriyor. 

CANAN KAFTANCIOĞLU ÜZERİNDEN İSTANBUL'UN İNTİKAMI ALINMAK İSTENİYOR

Canan Kaftancıoğlu için verilen karar yargının ne kadar siyasallaştığını gösteriyor. Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezalar tamamen siyasi kararlardır. Bu kararlarla Kaftancıoğlu'nu yıldıramazlar. Bu kararlar Kaftancıoğlu'nun da yolunu açıyor. Kaftancıoğlu'nun bunlara ihtiyacı yok zaten son derece uyumlu çalışan biri. İstanbul seçimlerinin hala hukuk yolu ile öcünü almaya çalışan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bu iktidar kadın istemiyor. 

BU KARAR AYM'NİN ÖNÜNE BİR DAHA GİDEBİLİR

İktidar bu kararla Kaftancıoğlu'nun siyaseten önünü kapatmak istiyor. Burada farklı bakış açıları var. Canan hanım ile ilgili bir karar verildi ve İl başkanlığından alınsın gibi bir anlayış yok. Önce Yargıtay'ın CHP'ye bir yazı yazması gerekiyor. Bu sürece ilişkin AYM'nin daha önce bir kararı var. Bu karara ilişkin hukukçuların bir fikir birliği yok. Ama bu karar üzerinden Canan hanıma siyasi yasak getirmek temel hak ve özgürlüklere aykırılık anlamına geliyor. Bir daha AYM önüne gidebilir. 

SAVCILAR SADAT'A İLİŞKİN HAREKETE GEÇMELİLER

Cumhuriyet Savcıları SADAT açıklamalarına bakıp bir inceleme ve soruşturma yapmalıdır. Savcılar Saray'a bakıp karar vermemeliler. Daha sonra bunun sorumluluğunu çekerler. Sayın Kılıçdaroğlu bu yapıya ilişkin çok net bilgiler verdi. Bu yapının hukuk dışına çıktığını söyledi.