Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde ramazan alışverişi için semt pazarına giden vatandaşlar, fiyatların yüksek olduğunu söyledi. Semt pazarı esnafı ise halkın alım gücünün düştüğünü belirterek satışlardan memnun olmadıklarını dile getirdiler.

"SATIŞ YOK, BU İŞTEN KURTULMAK İSTİYORUM"

Pazar esnafı Alper Alp, "Müşterilerimin birçoğu almak istiyor ama satışlarımızdan memnun değilim. Hayat çok zor, durumlar vahim. Yani bir an önce işin çözülmesini istiyorum. Yaptım ama beni kurtarmıyor, akşama kadar beklediğime değmiyor. Mazotu, şusu, busu, işçisi... Durumlar vahim yani. Bu işi bırakıyorum, kendime yeni bir iş arıyorum. Satış olmadığı için bu işten kurtulmak istiyorum" dedi.

Başka bir esnaf Mustafa Şen ise "Geçen seneye göre işlerimiz düşük. Çünkü pazarın kurulduğu yerlerde yaşayan insanlar burada yok. Depremden dolayı kaçtı yani insanlar buradan. Şu anda bir yoğunluk yok. Pazarda şu anda satışlarımız çok düşük. Geçen sene ramazanda işlerimiz iyiydi, güzeldi" diye konuştu.

Bir başka esnaf Emrah Aktuğ da "Biz, kayısı satıyoruz. Giden sene falan da sattık ama bu sene deprem bölgesinde olmasına rağmen kayısı, yine fiyatlar geçen senenin altında diyebilirim. Ama millette alım gücü yok. Vatandaş yarım kilo alıyor, 250 gram alıyor ama ne yapsın bilmiyorum. Vatandaşta alım gücü yok. Geçen seneki fiyatla aynı, daha da düşük bu sene diyebilirim. Geçen sene vatandaşın alımı daha güçlüydü. Bu sene fiyat düşük ama yine alış yok" dedi.

"FİYATLAR YÜKSEK OLDUĞU İÇİN ALAMIYORUZ"

Pazara alışverişe gelen Ahmet Özbolat, "Benim param var, alıyorum ama yanımdaki insanın, komşunun parası yok. O da nefis, o da insan. Bazı şeylerde ucuzluk var, bazı şeylerde de pahalılık var. Bir de birine zam verdiğinde, mesela kayısıya zam geldiğinde beriden öte hep zam koyuyorlar; bu yanlış yani" diye konuştu.

Başka bir vatandaş Mikail Zorlu ise "Etrafıma baktığımda, fiyatlar çok yüksek, uçuk. Alışverişe geldik, bakmaya geldim ama fiyatı yüksek olduğu için alamıyoruz ne yazık ki. Geri gitmeyi düşünüyorum bu durumda" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Detaylar

Alper Alp

Mustafa Şen

Emrah Aktuğ

Ahmet Özbolat

Mikail Zorlu