Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle, nisan ayının ortalarında başak vermesi beklenen buğday, mart ayında başak verdi. Kadirli ilçesine bağlı Çiğdemli Köyü’ndeki tarlasına buğday eken, çiftçi Küçük Ahmet Çiğiloğlu; buğdayın bu ayda başak çıkardığını hayatında ilk kez gördüğünü söyledi.

"BEN BÖYLE BİR ŞEYE RASTLAMADIM"

Havaların kurak gitmesinden dolayı buğdayın başak verdiğini anlatan çiftçi Küçük Ahmet Çiğiloğlu, şunları söyledi:

"Geçen sene burası çekirdekti, çok güzel çekirdek aldık, dönüme 350-400 kilogram aldık. Bu senede buğday ekmek zorundayız, bir sene yaz yeri bir sene buğday ekiyoruz. Ben daha bunu görmedim. Başak çıkarttı, yağmur da yağdı, öbürleri de yetişmeye çalışıyor ama yetiştiremez bir tarafı yeter bir tarafı ham kalır bunun. Ben daha böyle bir şeye rast gitmedim. Verim düşer, verim şöyle düşer bir tarafı yeter bir tarafı yetenekli kalır. Şu an başak çıkartmaması lazım ama şimdi başak çıkarttı sıcaktan yağmur yağmadı, ekin korktu başak çıkarttı. Bir karış falan ancak uzar başak çıkartanlar. Verim yüzde 50 düşer hesap ediyoruz."

"YAĞMUR YAĞMADI"

Tarlalarına buğday eken çiftçi Perihan Hatunoğlu ise, "Ekinlerin durumu geçen senekine göre çok güzel değil, yağmur yağmadı o yüzden. Ekinler yağmur yağınca işte yine de biraz yeşerdi, güzelleşti. Önce kuruyordu ekinler. Bu ayda başak vermezde bu sene de işte yağmur yağmadığının yüzüne verdi. Her seneki gibi olmasa da yine de güzel olur" diye konuştu.