Kadirli ilçesinde 2 hafta önce eşi “ormandan izinsiz ağaç kesme” nedeniyle cezaevine giren 35 yaşındaki Mihriban Alasırt, 6 yaşındaki kızı ve 13 yaşındaki oğlu ile sığınacak bir yer bulamıyor. Eşi hapse girmeden önce kayınının yanında kalan aile, eşi hapse girdikten sonra maddi durumu iyi olmayan kayını tarafından evde istenmediğini söyledi. Bugüne kadar sağda solda kalan aile yardım bekliyor. Düzenli bir yaşamları olmadığı için çocuklar da gitmek isteseler de okula gidemiyor.

“ANNEM BABAM MADDİ YOKSULLUKTAN BENİ YANLARINA ALAMIYORLAR”

Yardım isteyen Mihriban Alasırt şunları söyledi:

“2 hafta önce benim eşim cezaevine girdi. Kayınımın orada kalıyorduk maddi durumu olmadıkları için ‘ailenizin yanında kalın’ dediler. Annemin yanına gittim şu anda beni kovdu. ‘Benim durum yok’ dedi, ‘çık dışarı’ dedi. Sonra babam da o da kovdu beni, ‘başının çaresine bak’ dedi. ‘Biz ancak kendimize zor bakıyoruz’ dediler. İki tane çocuğum var okutamıyorum. Zor durumdayım. Okula gidemiyorlar şu an okul başladı başlayalı okula veremiyorum çocuklarımı. Bir kafamı sokacak evim yok, bir eşyam yok şu an sokaktayım. Gördünüz beni annem dışarı attı çık dedi, babam da öyle. Ben çok zor durumdayım ne olur bana yardım edin konuşamıyorum.

ÇOCUKLARIM AÇ, SOKAKTAYIZ

Çocuklarım sokakta aç. Bekliyorum şu anda. Bir haftadan beri yemiyorlar. Sağdan soldan yardım ediyorlar bana yemek getiriyorlar. Ne olur bir yardım istiyorum, evim yok, eşyam yok Çocuklarım okuyamıyor şu an sokaktayız ev yok gidecek yerim şu an yok sokaktayım. Kocam hapiste ne zaman çıkacağı belli değil. Çocuklarım okula da gidemedi, hiçbirini veremedim. Ben de anneyim vermek isterim ama veremiyorum. ‘Anne gitmek istiyoruz’ diyorlar ama okutamıyorum ben de boynumu büküyorum.”