Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gelen depremzedelerin temizlik, gıda, kıyafet, ayakkabı gibi ihtiyaçlarını karşılamaları için market açıldı. Kahramanmaraş’tan Kadirli’ye gelen depremzede Hürü Küpeli, "Kutu köyünde bir evim vardı yıkıldı, buraya kaçtık geldik Kadirli'deyiz şimdi. İki kişi yaşıyoruz da şimdi Adana’da kızım var o gelecek çocuklarla. Ceket aldım, bluz aldım, ayakkabı aldım, kış lastiği ayakkabı ile gelmiştim" dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Osmaniye’nin Kadirli ilçesine gelen depremzedeler için ‘Depremzede market’ açıldı.

"KADİRLİ'YE ÇOK CİDDİ DERECEDE GÖÇ OLDU"

Depremzede marketten sorumlu Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hakan Semercioğlu şunları söyledi:

"Kahramanmaraş merkezli depremden sonra depremdeki 1 hafta 10 günü geçirdikten sonra, şokları geçirdikten sonra, maalesef Kadirli'mize çok ciddi derecede bir çevre, özellikle 10 ilden göç oldu. Kadirli’de Allah’a şükür bu depremde herhangi bir yıkım olmadı, ölüm olmadı, kaza olmadı. Bundan dolayı dışarıda yaşayan Kadirlililer çok ciddi derecede Kadirli’mize akın ettiler. Özellikle tek katlı evlerde 4-5 aile kaldıkları için çok ciddi ulaşamadıkları ihtiyaçları oldu. Bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak Kadirli Belediye başkanımızın talimatıyla özel sadece depremzedelere hizmet eden bir market oluşturduk. Bu marketimizin özelliği özellikle giyim kuşam, temel gıda ihtiyaçlarını tasnif ederek profesyonel arkadaşlarımızla bize başvuran vatandaşlarımıza, altını çiziyorum özellikle depremzedelere burada hizmet ediyoruz. Kıyafetle ilgili, özellikle çocuklarla ilgili ihtiyaçlarını söylüyorlar, biz de burada profesyonel ekibimizle tasnif ettiğimiz ürünleri kendilerine takdim ediyoruz."

"KIŞ LASTİĞİ AYAKKABI İLE GELMİŞTİM"

Depremzede kızıyla birlikte ihtiyaçlarını karşılamaya markete gelen Halil İbrahim Dağdeviren, "Kızım İskenderun’da depremzede, evi yıkıldı. Yanımda misafir kendisi, kaynanası, kayınbabası onların ihtiyaçları var. Kadirli Sosyal Yardımlaşmaya başvurduk, buradan tüm ihtiyaçlarını görüyorlar. Teşekkür ederiz, sağ olsunlar, Allah razı olsun. Bu kara günde bizim ihtiyaçlarımızı gördüler. Teşekkür ederiz" dedi.

Kahramanmaraş’tan Kadirli’ye gelen depremzede Hürü Küpeli ise, "Kutu köyünde bir evim vardı yıkıldı, buraya kaçtık geldik Kadirli’deyiz şimdi. İki kişi yaşıyoruz da şimdi Adana’da kızım var o gelecek çocuklarla. Ceket aldım, bluz aldım, ayakkabı aldım, kış lastiği ile gelmiştim. İnşallah uzun ömür versin bizlere yardım etsinler" dedi.