Kadına şiddeti engellemek isterken şiddet uygulayan Özgür Duran isimli erkeğin ölümüne neden olan Kadir Şeker’in kurtardığı Ayşe Dırla'nın bulunduğu araçta, 900 gram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınan Dırla, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından bir araç içerisinde yapılan aramada 900 gram eroin maddesi bulundu. Araçta bulunan Ayşe Dırla ile Murat Hanlı gözaltına alındı. Ayşe Dırla'nın, Kadir Şeker’in bir parkta darp edilmekten kurtarmaya çalıştığı kadın olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından Ayşe Dırla ve yanındaki şüpheli hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan işlem başlatıldı.

"BENİM İMAM NİKAHLI EŞİM UYUŞTURUCU BAĞIMLISI"

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Ayşe Dırla ve Murat Hanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayşe Dırla ilk ifadesinde beraber yakalandığı Murat Hanlı ile dini nikahla birlikte yaşadıklarını belirterek, ''Murat benim imam nikahlı eşim. Onunla birlikte yaşıyoruz. Uyuşturucuyla bir ilgim yok. Ben uyuşturucu kullanmıyorum. Murat uyuşturucu bağımlısı. Uyuşturuyucu kullanmak için aldı'' dediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

5 Şubat akşamı Selçuklu ilçesinde Özgür Duran’ın sevgilisi Ayşe Dırla’ya şiddet uyguladığı gerekçesiyle olaya müdahale etmek isteyen Kadir Şeker, çıkan arbedede Duran’ı bıçaklayarak öldürdü. Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, “kasten adam öldürme” suçundan yargılandığı 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 14 Ekim günü görülen karar duruşmasında, önce ömür boyu hapse çarptırıldı. Suçun haksız tahrik altında işlendiği gerekçesiyle ceza önce 15 yıla, Kadir Şeker’in duruşmadaki iyi hali de göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirilip, tutukluluk halinin devamına karar verildi.