Polis şiddetine karşı basın açıklaması düzenleyen İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, suç duyurusunda bulunacaklarını aktardı.

İstanbul Sözleşmesi Ankara Kampanya Grubu, son zamanlarda yaşanan polis şiddetine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınlar, şiddet ve taciz uygulayan polislerin tespit edilerek görevden uzaklaştırılması çağrısı yaptı. Basın açıklamasına HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da katıldı.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Açıklamada söz alan kadın avukatlar, suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Ayrıca, şiddet ve taciz uygulayan polis memurlarının tespit edilmesi ve görevden uzaklaştırılması için herkesi suç duyurusunda bulunmaya çağırdı.

KERESTECİOĞLU: "YARGI İŞLEVSİZ BIRAKILDI"

HDP Milletvekili Kerestecioğlu, "Elmalı Davası'nda da olduğu gibi yargı işlevsiz bırakılmış durumda. Görünen o ki bu gidişle yargıda yeni baskı yolları oluşturacaklar ve çok daha fazlasıyla üstümüze gelecekler. Bu hukuksuzluğa karşı hep birlikte dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÖREVDEN ALINSINLAR" KAMPANYASI

Öte yandan kadınlar, şiddet ve taciz uygulayan polisler için sosyal medyada da #GörevdenAlınsınlar etiketi ile kampanya başlattı. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1410180170359709696