AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde çalışan ve şüpheli şekilde ölü bulunan Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin verilen takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi. Bu karara tepki gösteren kadınlar sosyal medya üzerinden #NadiraDosyasıAçılsın çağrısı yaptı.

AKP'li Şirin Ünal'ın evinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova'nın dosyasının kapatılmasına dair sosyal medyada eylem başlatıldı. #NadiraDosyasıAçılsın diyen kadınlar "Şirin Ünal olay gerçekleşirken neredeydi? Telefon incelemesi gerçekleştirilmeli", "Olay yerine ilişkin kapının içeriden kitlendiğine ve kırılarak açıldığına dair kanıt ve fotoğraf eksiklikleri giderilmeli" dosyadaki eksiklikleri ve taleplerini paylaşıyor.

NE OLMUŞTU?

AKP’li Ünal’ın Ankara’daki evinde 23 Eylül 2019 tarihinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Kadirova dosyasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, 2 Mart’ta takipsizlik kararı verilmişti. Başsavcılığın kararına, ailenin avukatı tarafından itiraz edildi. İtiraz dilekçesinde, delillerin özensiz ve dikkatsizce toplandığı ileri sürülerek, takipsizlik kararın kaldırılması talep edilmişti. Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından dosya üzerinden yapılan inceleme sonucunda itirazın reddine karar verildi. Böylece takipsizlik kararı kesinleşmiş oldu. Mahkemenin ret gerekçesinde, “takipsizlik kararının usul ve yasaya uygun olduğu, ileri sürülen itirazların ise yerinde olmadığı” ifadeleri yer aldı.

“BURADA KAPANMAYACAK”

AKP’li Şirin Ünal’ın evinde yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın dosyasındaki takipsizlik kararına yapılan itirazın reddedilmesine tepki gösteren avukat İlyas Doğan,  “Masum bir insanın hayattan koparılışı burada kapanmayacaktır” dedi.