Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu’nun 27 Mart’ta Antakya Köprübaşı’nda "İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesi yaşatır" sloganı atan ve açıklamaya katılan 2 kadına verilen idari para cezası protesto edildi. Hatay Adliyesi’nin önünde platformun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, “Kadın mücadelesine ceza kesilemez”  pankartı açtı. 

Açıklama yapan Mutlu Aymaz, 2 kadına verilen idari para cezasını hatırlatarak, “Bugüne kadar yaptığımız her eylemde önümüze dikilen polis barikatlarına, kesilen para cezalarına, baskılara, tehditlere rağmen yaşam için eylemlerden vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz” dedi. 

‘SÖZLEŞMEYİSAVUNMAK ZORUNLULUKTUR’

Yaşamlarını alanlara çıkarak savunan kadınlara verilen cezaları kabul etmediklerini dile getiren Aymaz, “Kadına yönelik şiddetin çığ gibi büyüdüğü, kadın cinayetlerine her gün yenilerinin eklendiği, hane içinde ve dışında cinsel saldırı suçlarının tırmandığı, çocuk istismarının ülkenin en büyük sorunlarından biri haline geldiği bir ortamda İstanbul Sözleşmesi’ni savunmak, yeniden yürürlüğe girmesini istemek hepimiz için bir zorunluluktur” diye konuştu.