Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun’un arkadaşı olduğu söylenen Gökhan Özbolat’ın bir kadınıa şiddet uygularken çekilen görüntülerinin Ağustos 2020'ye ait olduğunu söyleyen Emniyet, konuya ilişkin 3 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara’da Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun’un arkadaşı olduğu belirtilen Gökhan Özbolat‘ın, bir kadına şiddet uygularken çekilen görüntüleri sosyal medyada tepki topladı. Emniyet'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada ''3 şüpheli tespit edilerek haklarında adli işlem başlatılmıştır'' denildi. Gökhan Özbolat’ın, bir kadına şiddet uygularken kaydedildiği görüntü, sosyal medyaya yansıdı. Görüntülerde, Gökhan Özbolat’ın yerde yatan kadını hakaret ederek, tekme ve yumruklarla darp ettiği görüldü. Söz konusu görüntülerin Twitter’da yayılmasının ardından, binlerce sosyal medya kullanıcıısı kadına yönelik şiddete tepki göstererek, Gökhan Özbolat’ın tutuklanmasını istedi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Gökhan Özbolat’ın, bir kadını darbederken çekilen görüntülerine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Görüntüler 2020 yılı Ağustos ayına ait olup, olaya karışan 3 şüpheli tespit edilerek haklarında adli işlem başlatılmış ve 03.10.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir” denildi.
Editör Notu: Şiddetin detayları ve görüntüleri, yeniden şiddet üretmemek ve şiddete uğrayan kadını mağdur etmemek için haberde verilmemiştir.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun’un arkadaşı olduğu söylenen Gökhan Özbolat da bir kadına şiddet uyguladığı anları canlı olarak yayınladı. Aleyna Çakır’ın 4 Haziran günü Ankara’da intihar ettiği haberlere yansımıştı. Cansız bedeni sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından bulunan Çakır’ın arkadaşları, intihar haberine şaşırmış ve inanmadıklarını söylemişti. Dünden bu yana sosyal medyada Ümitcan Uygun’a ait olduğu anlaşılan videolar ile birlikte bu şüphe giderek belirginlik kazandı. Videoda Aleyna Çakır, Ümitcan Uygun tarafından darp ediliyor ve canlı yayında yerde yatan baygın görüntüsü paylaşılıyor. Ümitcan Uygun videoda, “Öyle yapılmaz böyle yapılır” diyor. Ankara’da 4 Haziran’da intihar ettiği iddia edilen ve cansız bedeni sevgilisi tarafından bulunan Aleyna Çakır’ın, eski sevgilisi Ülkücü Ümitcan Uygun tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor. Aleyna Çakır’a eski sevgilisi Ümitcan Uygun tarafından şiddet uygulandığı anlara ait ses kaydı ortaya çıktı. Çakır’ın komşusunun Müge Anlı’ya gönderdiği kayıtta Çakır’ın yardım “İstemiyorum, yeter artık git” diyerek haykırdığı kaydedildi. Daha önce sistematik şiddete maruz kalan ve ölümle tehdit edilen Çakır, bu olaydan sonra 17 Nisan’da Ümit Can Uygun ve arkadaşı Enes Ö.’den şikayetçi olmuştu.