Haber: Fatoş Erdoğan

Kadın örgütleri, "Kadınları keyfi yasaklarla durduramayacaksınız. Hep beraber Kadıköy’de olacağız." diyerek yasakları tanımadığını söyledi.

"Şiddetsiz, sömürüsüz bir dünyayı mücadelemizle kazanacağız" şiarıyla  Emekçi Kadınlar Derneği,Eşitlik Kadın Örgütü, FKF'li Kadınlar, İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği, Kadınlar Direnişte, Kadın Meclisleri, Kırmızı Gazete, LGBTİQ+ Meclisleri,Sosyalist Kadın Hareketi'nin saat 15'te Kadıköy Rıhtım'da yapacağı ortak eylem ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Meclisleri'nin saat 14'te yapacağı eylem Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Kadıköy Kaymakamlığı'nın yasak gerekçesi şöyle: "Sosyal medya hesapları üzerinden 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olarak; 27.11.2022 Pazar (Yarın) günü saat 15.00’te idaremiz Kadıköy İskele Meydanında (Rıhtım) “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü İçin Sen de Gel! Şiddetsiz Sömürüsüz Bir Dünyayı Mücadelemizle Kazanacağız”, “Şiddetsiz Eşit ve Özgür Bir Dünya Kuracağız”, “Özgür Yaşayacağız Kadın Cinayetlerini Durduracağız” konulu çağrıların yapıldığına dair bilgiler elde edilmiştir.

Yapılan araştırma ve elde edilen bilgiler doğrultusunda, Sosyal medya üzerinde yer alan paylaşımlar göz önüne alındığında, yapılacak etkinliğin açık alanlarda yapılması halinde toplumda infial uyandıracak, milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğinden ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokatif amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşebileceğine dair kuvvetli delil ve bilgiler elde edilmiştir.

27.11.2022 Pazar günü saat:15.00’te Kadıköy İskele Meydanında sosyal medya hesaplarından yapılacağı duyurulan toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi vb. eylem/etkinliklerin idaremiz Kadıköy sınırları içerisinde; caddelerde, sokaklarda, meydanlarda, ana arter yollarda, devletin ulusu ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzene aykırı olabileceği veya hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. Maddesi, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu 32. Maddeleri gereğince 27.11.2022 günü saat:00.01’den 27.11.2022 günü saat:23.59’a kadar Kaymakamlığımızca idaremiz dahilinde bulunan tüm açık alanlarda YASAKLANMIŞTIR."

Kadın Örgütlerinin yasaklama kararına karşı açıklaması: "Uluslararası kadına yönelik şiddete karşı mücadele ve dayanışma günü için 27 Kasım'da Kadıköy'de düzenleyeceğimiz açıklamamız "toplumda infial uyandıracak, milli, vicdani ve insani değerlere dokunabileceği, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğini ve kamusal düzeni bozabileceği" gerekçesiyle(!) Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı duyuruldu.

Kadıköy buluşmamız için yan yana gelişimizde, kadınların kendi hayatlarına dair kararları şiddetsiz, özgürce alabilmesi ve sömürüyü ortadan kaldırarak eşitçe yaşayabilmesi için hep beraber mücadele edeceğiz demiştik. Bu kararının arkasında kadın mücadelesini bastırma çabası olduğunu görüyoruz. Cinsel saldırı failleri, kadın katilleri serbest gezerken; krizin yükünü en çok biz kadınlar çekerken; kamusal alanlarda sesimiz kısılmaya çalışılırken eşit ve özgür yaşamak istiyoruz diyen bizler eylemimizi gerçekleştireceğiz.

Birbirimizden aldığımız güçle "Şiddetsiz Sömürüsüz Bir Dünyayı Mücadelemizle Kazanacağız" diyerek 15:00'da Kadıköy İskelede bir araya geliyoruz."

BEŞİKTAŞ İSKELESİ KAPATILDI

Kadınların eylem çağrısı yaptığı Kadıköy Beşiktaş İskelesi polis tarafından bariyerlerle kapatıldı.

photo_5774063469518240150_y