Halk Tv’de yer alan habere göre, Kadıköy'de 'Minibüs Caddesi' olarak bilinen güzergaha tramvay hattı getirilecek. Seferler Kadıköy - Maltepe arasında yapılacak. Bu karara minibüs şoförleri tepki gösterdi.

Anadolu yakasında ‘Minibüs Caddesi’ olarak bilinen hattın bir kısmında ulaşımın tramvaylarla sağlanması planlanıyor.

Tramvay seferinin Kadıköy-Maltepe arasında yapılması planlanıyor.

Projeyi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin sosyal medya hesabından duyurdu.

Alpkökin'in açıklamasıysa şu şekilde:

''İstanbul'un önemli caddelerini eski güzelliklerine kavuşturmak için cadde tramvayı projeleri geliştiriyoruz. Anadolu Yakasının minibüs caddesi olarak da bilinen caddemiz boyunca devam eden Kadıköy-Maltepe Cadde Tramvayımızın projeleri yıl sonunda hazır olacak.''

MİNİBÜSÇÜLER TEPKİLİ

NTV'de yer alan habere göre, karara minibüsçüler tepki gösterdi. Bir minibüsçü Marmaray'ın açılışı ile birlikte düşen işlerinin yeni tramvay hattıyla daha da azalacağı görüşünde... Bir başka minibüsçü de ''Şu anda zaten yolcu yok. Bir de tramvay geldiği zaman aşırı kaybımız olacak. Zaten trafik yoğun, bu tramvayı da yapmak için bir şeridi iptal etmeleri gerekiyor. Nasıl olacak göreceğiz" dedi.

Bölgede oturanlardan bir kişi, ''Zamandan tasarruf ettirecekse harika, minibüs kültürü zaten İstanbul'a yakışmıyor.'' diye karşılarken başka biri de, ''Minibüsle çok trafik oluyor. Hat açıldığında tramvayı tercih ederim.'' dedi.