Kundura Sahne’nin Avrupa sahnelerinin öncü sanat kolektifi Rimini Protokoll​’ün ortaklığında ikincisini düzenlediği performans, Perşembeden Pazar’a dört gün boyunca Kadıköy’de yapılacak. Seyirciyi oyuncuya, şehri de sahneye dönüştüren Remote İstanbul, yapay zeka eşliğinde pandemi zamanlarında uzak kalınan şehir ile insanın ilişkisini onarmaya ve zenginleştirmeye çağrı yapıyor. Rimini Protokoll​’ün kurucularından Stefan Kaegi’nin tasarladığı ve Londra’dan Taipei’ye, New York’tan Buenos Aires’e, 50’den fazla şehirde sahnelenen performansın İstanbul uyarlamasını Jörg Karrenbauer’in yazıp yönetiyor. 

İPEK ADLI YAPAY ZEKANIN REHBERLİĞİNDE

"İpek" adlı bir yapay zekanın arkadaşlığı ve rehberliğinde Kadıköy’de şaşırtıcı bir tura çıkaran Remote İstanbul, Kundura Sahne’nin Avrupa’nın önde gelen sanat kolektiflerinden Rimini Protokoll​ ortaklığında İstanbul’a uyarladığı farklı bir performans. Perşembeden Pazar’a, dört gün boyunca sanatseverleri olduğu kadar oyun ve teknoloji tutkunlarını da bekleyen perfomans, Kadıköy Koşuyolu’ndaki Manolya Parkı’ndan başlıyor ve katılımcıları kişiye özel kulaklıklarla yola çıkarıyor. Remote İstanbul, yapay zeka eşliğinde bireysel karar ve davranışlarımızı gözlemlemeye teşvik ederken; koşturmaca içinde kaçırdığımız ayrıntılara işaret ederek şehir ve hayat ile bağımıza yeni gözlerle bakmaya çağırıyor.

7 Ağustos’ta başlayan ve yaz boyunca sürmesi planlanan performans, Perşembeden Pazar’a, dört gün boyunca Türkçe gerçekleşirken; 29 Ağustos Pazar günü İngilizce yapılacak. Öğrenci 80 TL, Tam 120 TL olarak satışa sunulan Remote İstanbul biletlerini beykozkundura.com adresinden satın alabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için