Fotoğraf: Esra Tokat / csgorselarsiv.org

Oyuncu ve yapımcı Göksu Başaran öncülüğünde kurulan  Queer Sanat Atölyesi Kadıköy'de kapılarını açtı. Atölyede tiyatro eğitimini Can Kuzgun, kamera önü eğitimini de Göksu Başaran veriyor. Atölyede verilecek olan eğitimin ardından buradan mezun olacak kişiler ile birlikte, yazılan oyun perdelenerek, çeşitli şehirlerde turne planlanıyor.

"AYRIMCILIĞA UĞRAYAN LGBTİ+'LAR RAHATÇA EĞİTİMLERİNİ ALACAK"

Bianet'ten Mert Ürkmez'in haberine göre atölyeye başvurular başladı. Atölye için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Başaran, "Bu zamana kadar ayrımcılığa uğrayan ve uğramaya korkan tüm  LGBTİ+'lar rahatça eğitimlerini alacakları bir atölye olacak" dedi.

"CİNSİYETSİZ BİR ATÖLYE"

Atölyenin çıkış fikrinden, kurulmasına dair Bianet'e konuşan Göksu Başaran, "Yıllardır oyunculuk dersi almak isteyen LGBTİ+'lar benim ile iletişime geçiyor ve ayrımcılık yaşamacakları atölyeler olsun, istiyorlar.Elbette ayrımcılık yaşamayacakları atölyeler var ancak her yerde ayrımcılık ve nefret ile karşılaştıkları için bir kaygı var, çekingen davranıyorlar ve bu sebep ile istedikleri eğitimi alamıyorlar. Bu süreçte benden atölye talep edenler de vardı, biz de Queer Sanat Atölyesi'ni kurmak istedik" ifadelerine yer verdi.

"BİRE BİR EĞİTİM SÜRECİ"

3-4 aylık neredeyse özel dersler gibi bire bir geçecek eğitim sürecinin olduğunu vurgulayan Başaran, "Eğitimin ardından tiyatro oyununu hep birlikte çekaracağız ve umuyoruz ki oyunu turnelerde sanat severler ile buluşturacağız" diye konuştu.

"EL ELE VERİRSEK AŞAMAYACAĞIMIZ ZORLUK YOK"

Eğitim saatlerini başvuran kişilerin taleplerine göre programlandırıldığını söyleyen Başaran, "Ayrımcılık yaşama korkusunu biliyorum, sette, hayatın her alanında ben de yaşadım. Bundan dolayı  kimse almak  istediği eğitimden geri kalmasın istiyoruz. Biliyorum ki biz el ele verirsek aşamayacağımız zorluk yok. Bekliyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.