Kadıköy Belediyesi’nin geçen yıl ilkini düzenlediği ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Kalamış Yaz Festivali, bu yıl da film gösterimleri ve konserlerle dolu programıyla izleyicisiyle buluşuyor. Kadıköy’de 51 gün boyunca devam edecek festivalde, 34 konser, 17 film gösterimi yer alacak. Festival, 1 Temmuz – 30 Ağustos 2022 tarihleri arasında saat 21.00’de Kalamış Atatürk Parkı’nda sanatseverleri ağırlayacak.

Festival, 1 Temmuz saat 21.00’de Türk Pop Müziği’nin usta isimlerinden Nazan Öncel’in sahnesiyle konser programının açılışını yapacak. Festivalin film programı ise 3 Temmuz saat 22.00’de Charlie Chaplin’in “Sirk” filmi ile başlayacak. Chaplin’in 1928 yapımı filmine, Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Flarmoni Orkestrası canlı orkestra müziği ile eşlik edecek.  

BAŞKAN ODABAŞI’NDAN DAVET

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, tüm sanatseverleri festivale davet ederek, şunları söyledi:

“Kalamış Yaz Festivali boyunca konser ve film gösterimlerinin yanı sıra düzenlenecek çeşitli spor aktivitelerine de katılabilecek hep birlikte açık havada maç izlemenin tadını çıkartabileceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na kadar iki ay boyunca toplam 34 konser ve 17 film sanatseverlerle buluşacak. Herkesi yaz mevsiminin ve Kalamış Yaz Festivali’nin tadını çıkartmaya Kalamış Atatürk Parkı’na bekliyoruz.”

SAHNEDE DUAYEN SANATÇILAR

Festivalin müzik ayağında sürpriz isimlerin yanı sıra klasik müzik, caz ve popüler müziğin duayen isimleri, ışık, ses ve görsel içeriğiyle hazırlanmış özel sahnede izleyicileriyle buluşacak. Caz Müzik akşamları Polonyalı grup Immortal Onion konseri ile 4 Temmuz Pazartesi, Klasik Müzik akşamları ise film müziklerini seslendiren Open String Session ile 5 Temmuz Salı günü açılışını yapacak. Festivalin müzik ayağı rock world, elektronik müzik, hip – hop ve popüler müzikten oluşan zengin bir içerikle seyirci karşısına çıkacak. 

YILDIZLAR ALTINDA SİNEMA

Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin özel seçkisinden oluşan gösterimler, 3 Temmuz’da orkestra eşliğinde Chaplin gösterimiyle başlıyor. Charlie Chaplin’in 1928 yapımı sessiz klasiklerinden Sirk filmine Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası, Chaplin imzalı film müzikleriyle eşlik edecek. 30 Ağustos’a kadar sürecek film gösterimleri kapsamında, 17 film izleyiciyle buluşacak. Yıldızlar Altında Sinema programında E.T.’den Cazcı Kardeşlere, Altın Ayı ödüllü Alcarrasda’dan Arabesk ve Selamsız Bandosu’na birçok kült film açık havada izleyicisiyle buluşacak.

İki ay boyunca 51 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Kalamış Yaz Festivali, 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel sürpriz bir sanatçının konseriyle son bulacak. 

Festivale katılım, alanın düzeninin sağlanabilmesi için biletli olacak. Biletler, 10 TL ödeyerek Mobilet üzerinden ya da sokak hayvanlarına veya yeni doğan paketine yardım yaparak temin edebilecek.