Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilecek. Toplantıda 3 önemli konunun görüşüleceği öğrenildi.

MİLYONLARIN GÖZÜ 3600 EK GÖSTERGE KARARINDA

Toplantının ana gündem maddesi 3600 ek göstergeye ilişkin yapılan çalışmalar olacak. Ek göstergeyle ilgili hazırlanan düzenleme, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmuş ve Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından 3600 ek göstergeyle ilgili yapılan çalışmaların detaylarını açıklayacağını duyurmuştu. Bu nedenle, milyonlarca memur ve memur emeklisi toplantıdan çıkacak kararı dört gözle bekliyor.

KİRALARDAKİ FAHİŞ ARTIŞ DA GÖRÜŞÜLECEK

Kabien toplantısında kiralara yapılan fahiş zamların da görüşülmesi bekleniyor. Hükümet, fahiş kira artışlarını Hollanda benzeri bir modelle frenlemeyi hedefliyor. Kiracı ve mal sahibini üzmeyecek bir çalışma yürütülürken "sabit oran" formülü üzerinde duruluyor.

SURİYE'YE YENİ OPERASYON

Kabinenin önemli gündem maddeleri arasında Suriye'ye yapılmasını planlanan operasyon da yer alıyor.  Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Tel Rifat ve Münbiç'e operasyon sinyali vermiş, ancak açıklama hem ABD hem de Rusya tarafından endişeyle karşılanmıştı.