Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova'nın Japonya Başbakanı Fumio Kişida ve Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa’nın da aralarında bulunduğu 63 kişinin Rusya’ya girişini yasakladığını duyurdu.

"GÖRÜLMEMİŞ DÜZEYDE BİR RUSYA KARŞITI KAMPANYA BAŞLATTI"

Bakanlığın açıklamasında Kişida yönetiminin görülmemiş düzeyde bir Rusya karşıtı kampanya başlattığı, Rusya’ya karşı kabul edilemez söylemlere, tehdit ve iftiralara izin verdiği aktardıl.

Batı ve Rusya’ya karşı taraflı bir tutum sergilendiği ifade edilen açıklamada, Tokyo’nun komşuluk ilişkilerine, Rusya ekonomisi ve Rusya’nın uluslararası prestijini zarar vermeyi amaçlayan adımlar attığı belirtildi.

ÜST DÜZEY İSİMLER DE BULUNUYOR

Açıklamaya göre, bu nedenlerin yanı sıra Japonya hükümetinin üst düzey isimler de dahil olmak üzere Rusya vatandaşlarına karşı bireysel yaptırımlar uygulamasına yanıt olarak, 63 Japonya vatandaşının Rusya’ya girişi yasaklandı.

Yaptırım listesine dahil edilenler arasında Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Japonya Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno, Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa’nın yanı sıra ülkenin savunma, maliye, adalet bakanları gibi üst düzey isimler yer alıyor.