İzmit Şiir ve Edebiyat Evi’nde, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel etkinlik düzenlendi. 

İzmit Belediyesi’nin Ruşen Hakkı anısına kente kazandırdığı İzmit Şiir ve Edebiyat Evi’nde etkinlikler devam ediyor. İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi (İKK) ortaklığında 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel düzenlenen program, katılımcılarından beğeni topladı. 

Programa, İKK Başkanı Hüseyin Erol, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği (KOŞYAD) Başkanı Taylan Katak, Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) Başkanı Dilek Dila Mert, İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu, İzmit Belediyesi Kültür Müdürü Ceren Öker Cömert, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği üyeleri Turan Şahin, Adem Yaman, Oktay Yaşar ve  Sinan Çalışkan, Aşık Marsavi mahlasıyla bilinen şair Osman Sayar, müzisyen Hüseyin Dayıcık, şair ve yazarlar Erdem Arcan, Gülseren Delibaş, Melek Kavşut, Behice Karadeniz, Muzaffer Zavotçu, Bahattin Omurcan, Mesut Nöbetçigil, Mustafa Özdemir, Halime Alademir ile şiirseverler katıldı. 

Programda söz alan İKK Başkanı Hüseyin Erol, “Eski İzmit Konağı içerisinde bulunuyoruz. İzmit Belediyesi burayı restore etti. Böyle bir konakta şiir ve edebiyat gecesinin düzenlenmesinden dolayı çok mutluyuz. Şiir ve edebiyat, insanın özü. Böyle bir gecenin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İyi ki buradasınız, iyi ki geldiniz” dedi.

Erol’un ardından konuşan Cem Şakoğlu, “Ruşen Hakkı anısına açtığımız İzmit Şiir ve Edebiyat Evi’ni sizlerle birlikte onurlandırdık. Öğretmenlerimiz, Cumhuriyet’imizin koruyucu muhafızlarıdır. Geleceğin öğretmenlerini, doktorlarını, bilim insanlarını yetiştiren öğretmenlerimize aydınlık gelecek ve şiirler borçluyuz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve bizleri yetiştiren öğretmenlerimize şükranlarımızı borçluyuz” dedi.

KOŞYAD Başkanı Taylan Katak ise şunları söyledi:

“İzmit Şiir ve Edebiyat Evi, kentimiz için önemli bir değer. Önemli bir sanat merkezi, aynı zamanda müze değeri de taşıyor. Bu kültür yuvasının daha geniş kitlelerce tanınmasını istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de çeşitli sanat ekinliklerde burayı kullanmak istiyoruz. Kentimizde önemli sanatsal gelişimler oluyor. Bunların artarak gelişmesi için elimizden geleni yapacağız.”